Huawei, 2 Haziran tarihinde HarmonyOS işletim sisteminin yanı sıra Huawei Watch 3, Watch 3 Pro ve Huawei MatePad Pro 2021 modellerini de resmi olarak tanıttı. Ayrıyeten, Çinli üretici bu aktiflikte yakın vakit içerisinde tanıtacağı ön görülen Huawei P50 serisini de birinci defa görücü karşısına çıkarttı. Etkinlik esnasında Huawei P50 serisi için 45 saniyelik bir tanıtım görüntüsü yayınlayan şirket, hem P50 serisini onaylamış hem de aygıtın tasarımı doğrulamış oldu.
Şirket tarafından yayınlanan tanıtım görüntüsünü inceleyecek olursak, P50’nin art yüzeyinde bizleri iki büyük daireyi bünyesinde barındıran bir kamera heyetimi karşılıyor. Bu iki büyük dairenin içerisinde de dört adet kamera sensörü bulunuyor. Ne yazık ki bu kameraların özellikleri netleşmedi. Lakin aygıtın ana kamerasının Sony’nin 1 inç büyüklüğündeki IMX 800 sensörünün olacağı söyleniyor. Birebir vakitte bu kameralarında ana, ultra geniş açı, telefoto ve 3D ToF formunda sıralanacağı da paylaşılan bilgiler ortasında.
Taşınabilir fotoğrafçılığı apayrı bir boyuta taşıması beklenen telefon, tanıtım görüntüsünde gösterildiği kadar ince ve şık dizaynıyla da dikkat çekiyor. Huawei, P50 serisini resmi olarak doğrulamış olsa da şimdilik serinin yeni üyeleri için net bir tarih vermedi. Ama şirkete yakınlığıyla bilinen kaynaklar aygıtın tanıtım tarihinin en kısa mühlet içerisinde açıklanacağını düşünüyor.