Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Huawei HarmonyOS İşletim Sistemi Tanıtıldı

Huawei HarmonyOS İşletim Sistemi Tanıtıldı
0
174

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
huawei-harmonyos-tanitildi-iste-ozellikleri.jpg

Huawei, 2 Haziran tarihli eser lansman etkinliğinde akıllı aygıtların ekosistemini birleştirmeye çalışacak HarmonyOS isimli yeni işletim sisteminin en son sürümünü tanıttı. HarmonyOS, akıllı telefonlar, giyilebilir aygıtlar, akıllı TV’ler ve daha fazlası dahil olmak üzere her türlü aygıtta çalışabiliyor. Huawei, HarmonyOS’un 128 KB kadar az RAM’e sahip aygıtlarda bile çalışabileceğini, bu nedenle çabucak hemen her akıllı aygıt platformunda da çalışabileceğini söz ediyor. Pekala, Harmony OS özellikleri neler?

Huawei sunum sırasında HarmonyOS’in aktifleştirdiği aygıtlar ortasındaki irtibata vurgu yaparak, her türlü aygıtın bir ortaya gelerek bir “süper cihaz” oluşturduğunu belirtiyor. Örneğin, bir kamerayı yahut drone’u denetim etmek için bir telefon yahut akıllı saat kullanmak yahut telefonunuzdan bir imajlı aramayı Huawei Vision TV’ye aktarmak mümkün. Tıpkı durum müziğiniz için de geçerli.

Huawei, Windows çalıştırmasına karşın PC’lerle de bir temas sergileyerek dikkat çekti. Şirket, aygıtlar ortasında daha derin temas kurmayı amaçlayan bir HarmonyOS eklentisi oluşturmuş. Bu sayede muhakkak bir uygulamayı kullanarak telefonunuzdan bilgisayara evrak göndermek yerine, bir belge gezgini ile telefonunuzun evraklarında bilgisayarınızla basitçe gezinmeniz mümkün.

HarmonyOS, akıllı fırınlar ve buzdolapları üzere eserlerde de çalışabiliyor. Aygıtlar ortasındaki temas burada da fonksiyonelliğini sürdürüyor. Telefonunuzu kullanarak buzdolabınızın sıcaklığını, buzdolabına yavaşça vurarak denetim etmeniz yahut tıpkı şeyi yaparak fırın için bir zamanlayıcı ayarlayabilmeniz de mümkün. Hasılı HarmonyOS, gerçek manada aygıtlar ortası bir işletim sistemi olmayı hedefliyor

Uygulama yüklemeye gerek kalmadan çeşitli hizmetleri ekosistemin bir kesimi olarak kullanılabilir hale getiren Hizmet Araçları da bulunuyor.

huawei-harmonyos-tanitildi-iste-ozellikleri-2-640x359.jpg

Huawei, HarmonyOS’in Android tabanlı EMUI ve öteki rakip platformlardan daha süratli olduğunun altını çizmiş. Şirket, telefonunuzun depolama alanı dolmak üzereyken performans tesirini azaltan, okuma ve yazma süreçlerini daha süratli hale getiren bir özellik de uygulamış durumda. Huawei, akıllı telefonların render performansını uygunlaştırmayı amaçlayan DGraphicEngine isimli bir teknoloji kullandığını belirtiyor. Ek yükü azaltmak için sürece misyonlarını GPU ve CPU ortasında dağıtmak üzere akıllı zamanlama kullanılıyor ve tekrarlayan oluşturma misyonlarından kaçınılıyor. Bunun da oyun oynarken hem performansı hem de pil ömrünü güzelleştirdiğini sav ediliyor.

HarmonyOS, performansı etkilemeden uygulamaları art planda canlı tutmak üzere tasarlanmış. Şirket, uygulamalar ortasında geçiş yaptığınızda uygulamayı yine yüklemek ve daha evvel ne yaptığınızı bulmak yerine her vakit bulunduğunuz yere geri döneceğinizi söylüyor.

Huawei, kullanıcılarının kapalılığını her vakit önde tuttuğunu ve saklılığı müdafaa uğraşları için birden fazla kurum tarafından onaylandığını vurguluyor. Ayrıyeten şirket, bir “süper cihazın” modülü olmak için bir aygıt eklemenin, kimsenin şahsî ekosisteminize müsaadesiz girmemesini sağlamak üzere her iki uçta da özel onay gerektirdiğini söylüyor.

Android alternatifi HarmonyOS yakında kullanıcılar ile buluşacak. Başlangıçta Harmony OS güncelleme alacak aygıtları ise aşağıda görebilirsiniz.
  • Huawei Mate 40 Pro Plus
  • Huawei Mate 40 Pro
  • Huawei Mate 40 RS
  • Huawei Mate 40
  • Huawei P40 Pro Plus
  • Huawei P40 Pro
  • Huawei P40
  • Huawei Mate X2
  • Huawei MatePad Pro
  • Nova 8 Pro
  • Nova 8