Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Huawei işletim sistemi için aldığı patent ortaya çıktı

Huawei işletim sistemi için aldığı patent ortaya çıktı
0
56

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
huawei-ark-os.jpg

Tüm anlaşmaları askıya alınan Huawei, geçtiğimiz günlerde yeni işletim sistemi yaratacağını açıklamıştı. Huawei işletim sistemi ismi şirketin yaptığı başvuruyla ortaya çıktı.
huawei-ark-os-2.jpg
Huawei işletim sistemi ismi netleşiyor

Geçen hafta başında netleşen bilgiye göre Çinli şirketin, Android‘in tüm çekirdek yapılarından tamamen çıkarak kendi işletim sistemini geliştireceği kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bu açıklama üzerine birçok tahmin yapılan konu ise yeni işletim sisteminin ismi oldu. Bugün açığa çıkan bir patent başvurusuyla beraber bu konudaki spekülasyonların da kesileceği tahmin ediliyor.
xhuawei-ark-os.jpeg.pagespeed.ic.M0LL8GjSMX.jpg
Çin devi tarafından Ulusal Fikri Mülkiyet Merkezi’ne yapılan başvuru sonucunda teknoloji devi şirketin marka ismi için şirket üzerine başvuru yaptığı ortaya çıktı. ABD ve Google’ın yaptırımlarıyla boğuşan şirketin yaptığı başvuruda Huawei Ark OS, Ark, Ark OS ve Huawei Ark marka isimlerinin yer aldığı görülüyor. Dünyada en çok kullanıcıya sahip olan Android’e karşı bir alternatif üreten şirketin bu isimlerden birini kullanması oldukça yüksek ihtimal görünüyor.

Bir önceki spekülasyonda ortaya çıkan Hongmeng OS ismi yerine Ark OS’u nasıl buldunuz, yorumlarda belirtiniz..

858,536Konular
981,827Mesajlar
32,346Kullanıcılar
turkmenistanSon üye
Üst Alt