Huawei Watch Fit Elegant Tasarım Ayrıntıları
Watch Fit materyal olarak plastik çerçeveler kullanıyordu. Watch Fit Elegant ise paslanmaz çelik çerçevelerle geliyor. 1.64 inçlik AMOLED ekranı ise Corning Gorilla Galss 3 koruyor. Sensörlerin bulunduğu art kısım ise plastik materyalden üretilmiş.
Hem paslanmaz çerçeveler hem de kayışın kilidine baktığımızda daha âlâ gerecin bu saate yakıştığını söyleyebilirim. Bir akıllı saat alırken, o saatin işlevsel olması elbette çok kıymetli ancak şunu da unutmayalım. Akıllı saatler tıpkı vakitte birer aksesuar olduğu için beşerler bu aygıtların bilekte nasıl göründüğünü de çok önemsiyor. Ki bana nazaran hem Watch Fit hem de Watch Fit Elegant Huawei’nin en şık akıllı saatleri.
Ekran öbür akıllı saatlerde olduğu üzere dairesel yahut kare biçiminde değil, tıpkı birden fazla akıllı bileklikte olduğu üzere dikdörtgen formunda. Ekran boyutu ve panel tipi olarak bir akıllı saat için son derece uygun ölçülere sahip. Ekranın kasaya oranı yüzde 70 düzeyinde ve otomatik parlaklık ayarı ile ortam ışığına en uygun aydınlatmayı sunuyor.
Ayrıyeten Huawei’nin Sıhhat uygulaması üzerinden 130’dan fazla saat yüzü indirebilir ve Watch Fit Elegant’ın ekranının istediğiniz üzere görünmesini sağlayabilirsiniz. Burada hoş bir özellikleten de bahsedeyim; Watch Fit Elegant bir Huawei ekosistem özelliği olan OneHop’a dayanak sunuyor. Şayet Huawei akıllı telefonunuzda EMUI 11 yahut üzeri yüklüyse istediğiniz fotoğrafı yahut görseli, saati telefonun NFC noktasına dokundurarak Watch Fit Elegant’a yükleyebilirsiniz.
Huawei Watch Fit Elegant Pil Özellikleri
Aslında size saatin ekosistem ve sıhhat özelliklerini daha fazla anlatmak istiyorum lakin evvel pilden bahsetmemiz gerekiyor. Şu anda koluma takılı olan Huawei Watch Fit Elegant’ı Geçtiğimiz Salı gününden beri kullanıyorum. Saati sabah saatlerinde koluma taktığımda yüzde 99 pil vardı. Ben bu incelemeyi Pazar günü yazdığım sırada batarya düzeyi yüzde 15’e düşmüştü. 6 günde hala en azından iki günlük daha pil ömrü kalması şahane bir özellik. Bu ortada saati sahiden de ağır bir formda kullandım.
Hem bütün bildirimleri açtım hem de telefonla saatin irtibatı kesildiğinde otomatik titreşim özelliğini faal ettim. Daima bildirim alan ve telefonundan sık sık uzaklaşan biri olduğum için de çok spor yapamasam da kendi standardımda ağır bir kullanım elde edebildim. Elbete pil ömürünü optimize ederek çok daha uzun mühletler saati kullanabiliyorsunuz ki 10 güne varan bir pil ömrü kelam konusu.
Huawei Watch Fit Elegant Sıhhat ve Spor Özellikleri
Artık bu aygıtlar akıllı saat olarak isimlendirildiği için tek vazifeleri saati göstermek değil. Asıl ön plana çıktıkları alanlar telefonla irtibat özellikleri ve sıhhat özellikleri.
Öncelikle aygıtınızı telefonunuzla eşledikten çabucak sonra Sıhhat kısmında bulunan izleme özelliklerini etkin etmeniz gerekiyor. Böylelikle Watch Fit Elegant sizin nabız, gerilim, kandaki oksijen doygunluğu ve uyku sıhhatinizi daima olarak ölçmeye başlıyor.
Huawei Sıhhat uygulamasının ana ekranında bu sıhhat özelliklerini kolay kolay görebiliyorsunuz. Saatinizle telefonunuz eşli kaldığı sürece bu kısım daima olarak güncelleniyor. Uyku sisteminizi ve öteki tüm metriklerinizi buradan ayrıntılı bir formda inceleyebilirsiniz.
Mesela son devirde uyku sistemimdeki düzensizlikleri Huawei Sıhhat uygulaması üzerinden daima olarak denetim ediyorum. Zira sağlıklı bir biçimde uyumak istiyorum. Ve buraya baktığımda durum pek iç açıcı görünmüyor.
Artık ben çoklukla bir akıllı saati sıhhat özellikleri ve bildirim takibi için kullanıyorum. Lakin bu saatleri satın alan pek çok kişi tıpkı vakitte spor özelliklerine çok ehemmiyet veriyor. Huawei Watch Fit Elegant öteki Huawei akıllı saatlerde olduğu üzere size tonla idman modu sunuyor. Bu saatte 11 profesyonel, 85 özelleştirilmiş antrenman modu bulunuyor. Ayrıyeten 12 Fitness kursu ve 44 farklı hareketin animasyonlu gösterimi var. Ve tüm bu antrenman seçeneklerinizi TruSport ile anlık olarak takip edebiliyorsunuz.
Elbette benim inceleme içerisinde ortada bahsettiğim fakat genel toplamda çok yararlı birtakım ek özellikler de bulunuyor. Bunlar ortasında telefonunuzu bulma, müzik çalma ve telefonunuzla fotoğraf çekerken saati deklanşöre dönüştürme üzere özellikler bulunuyor.