Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hubb-ı Fillâh ve Buğd-ı Fillâh

Hubb-ı Fillâh ve Buğd-ı Fillâh

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Allahü teâlâ için sevmek ve Allahü teâlâ için düşmanlık etmek
Allahü teâlâya Cebrâil aleyhisselâm gibi ibâdet etseniz; hubbı fillâh ve buğdı fillâh yapmadıkça, hiçbirisi kabûl olmaz! (Hadîsi şerîfMektûbâtı Ma'sûmiyye)
Amellerin, ibâdetlerin en kıymetlisi, hubbı fillâh ve buğdı fillâhtır (Hadîsi şerîfBerîka)
Allahü teâlâ, Mûsâ aleyhisselâma; Yalnız benim için ne yaptınbuyurdu Yâ Rabbî! Senin için namaz kıldım, oruç tuttum, zekât verdim ve zikr yaptım (Seni andım) cevâbını verince; Kıldığın namazlar seni Cennet'e kavuşturacak yoldur, kulluk vazîfendir Oruçların seni Cehennem'den korur Verdiğin zekâtlar, kıyâmet günü sana gölgelik olur Zikirlerin de o günün karanlığında sana ışık olur Benim için ne yaptın?buyurdu Yâ Rabbî! Senin için olan şeyi bana bildirdeyince, Allahü teâlâ; Yâ Mûsâ! Sevdiklerimi sevdin mi ve düşmanlarıma düşmanlık ettin mi? buyurdu Mûsâ aleyhisselâm, Allahü teâlâ için olan en kıymetli şeyin Hubbı fillâh buğdı fillah olduğunu anladı (Hadîsi şerîfMektûbâtı Ma'sûmiyye)
Allahü teâlânın en çok sevdiği ibâdet, hubbı fillâh ve buğdı fillâhtır (Süleymân bin Cezâ)

858,460Konular
981,107Mesajlar
29,529Kullanıcılar
peaceSon üye
Üst Alt