Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

hukuk okumak icin hangi liseleri tercih etmek gerekir

0
107

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Hukuk, her şeyden once bir duzen demektir Fakat hukukun ongorduğu duzen,fiilen gercekleşen bir duzen değildir Hukuk, toplum icinde insanların gercekten nasıl davrandıklarını değil, nasıl davranmaları gerektiğini gosterir Hukuk, kendisine uyulmak ve uygulanmak icin vardır Adalet değeri dolayısıyla, insanlar arası ilişkileri bir duzene koymak, toplumsal yaşamın gercekleşmesini sağlamak ister İnsanlara, “Bana uy; Beni gercekleştir buyruğu ile seslenir Hukuk duzeni, doğduğu andan itibaren bireyin karşısına kabul edilmesi ve uyulması gereken, kesinlikle doğru kurallar olarak cıkar

Hukuk Okumak İcin Eğitim Mesleğin temel eğitim suresi 4 yıldır Daha sonra yaptıkları stajın konusuna gore Avukat, Hakim ve Savcı unvanları ile calışmaktadırlar
Okutulan dersler ; hukuk felsefesi ve sosyolojisi, Turk hukuk tarihi, anayasa hukuku, Roma ozel hukuku, medeni hukuk, idare hukuku, devletler umumi hukuku, İslam hukuku, borclar hukuku, ceza hukuku, ticaret hukuku, ve vergi hukuku gibi derslerdir

858,496Konular
981,628Mesajlar
29,714Kullanıcılar
DeagLe19Son üye
Üst Alt