Hükümet Sözcüsü canlı yayında Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, kapatma davasının sonucu ile ilgili görüşlerini açıklıyor Çiçek, sonucun tahlilini yapabilmek için olmazsa olmaz bir koşul koştu Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, CNN Türk'ten Taha Akyol'un Eğrisi Doğrusu Özel programına konuk olarak kapatma davasının sonucu ile ilgili görüşlerini açıkladı Çiçek'in açıklamaları şöyleydi: Tüzük Mahkemesi 1961 yılından beri tarihindeki en manâlı kararı vermiştir Olur Ya bu kararın gerekçesi kendinden daha kayda değer olacak mahkeme nelere dayanarak bu kararı verdi gerekçewsine baktığımızda daha iyi göreceğiz Siyasete bırakılan alan ne kadardır Siyasetçi neyi yapacak neyi yapamayacak? Bunun gibi 50 tane soru bu gerekçeyle yanıt bulacak Açıklama özgürlüğünde hangi noktada bulunduğumuzun tetleştirilmesi lüzumlu Karar açıklanan açıklanmaz konuşanlar evvelden hangi türküyü çağırıyorsa onu söylemeye devam etti Önce gerekçeyi göreyim diye kimse bir şey demiyor Yorum için mutlaka gerekçeli kararın görülmesi gerekli Bu açıklama özgürlüğünün sözde çapını belirleyecektir Karar açıklama ve örgütlenme özgürlüğünü çok yakından ilgilendiriyor Bu karardan bizden diğer da ders çıkarması gerekenler var Biz de varız, muhalefette var, toplumda var Bunu millet vicdanıda değerlendirecektir Anayasa Mahkemesi kapatma ile ilgili yönetmelik değişikliği istemiştir Bu çok önemlidir Bu karar yalnızca bizi bağlamayacaktır Herkesi bağlayacaktır Eylül ayında yayınlanacak yasal metni bir görmemiz gerekli Ondan sonradan biz neleri ders olarak almamız lüzumlu karar verebilelim Ne yaptıda bu parti laikliğe karşı odak kabul edildi bunu bilsek konuşacağız Karar özgürlükler anlamında Türkiye'yi daha geriye götürebilir Ben ne yapayımda bu endişeyi kaldırayım Bunu bilemiyorum ki Bize göre bir sorun değil Siz söyleyin ne yapayım Neyse ben bu adımı atmaya varım lakin o atılacak adım söylenmiyor AYRINTILAR GELECEK haber7com