Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hükümet Sözcüsü kararı yorumladı

Hükümet Sözcüsü kararı yorumladı
0
69

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Hükümet Sözcüsü kararı yorumladı Hükümet Sözcüsü Çiçek, davanın sonucu ile ilgili görüşünü canlı yayında açıkladı Çiçek'in sonucun tahlilini yapabilmek için olmazsa olmaz şartı vardı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, CNN Türk'ten Taha Akyol'un Eğrisi Açıkçası Özel programına davetli olarak kapatma davasının sonucu ile ilgili görüşlerini açıkladı Akyol'un bundan nasıl bir ders çıkaracaksınız ve bundan daha sonra nasıl davranacaksınızısrarı Çiçek'i çileden çıkardı Çiçek niçin odak oldukları yönünde karar verildiğinin gerekçesini görmeleri gerektiğini söyledi Çiçek'in açıklamaları şöyleydi: Anayasa Mahkemesi 1961 yılından beri tarihindeki en kayda değer kararı vermiştir Belki bu kararın gerekçesi kendinden daha kayda değer olacak duruşma nelere dayanarak bu kararı verdi gerekçewsine baktığımızda daha iyi göreceğiz Siyasete bırakılan alan ne kadardır Siyasetçi neyi yapacak neyi yapamayacak? Bunun gibi 50 tane soru bu gerekçeyle cevap bulacak Ifade özgürlüğünde hangi noktada bulunduğumuzun tetleştirilmesi lazım Karar açıklanan açıklanmaz konuşanlar önceden hangi türküyü çağırıyorsa onu söylemeye devam etti Önce gerekçeyi göreyim diye kimse bir şey demiyor Yorum için mutlaka gerekçeli kararın görülmesi gerekli Bu ifade özgürlüğünün yarı çapını belirleyecektir Karar ifade ve örgütlenme özgürlüğünü fazla yakından ilgilendiriyor Bu karardan bizden diğer da ders çıkarması gerekenler var Biz de varız, muhalefette var, toplumda var Bunu millet vicdanıda değerlendirecektir Anayasa Mahkemesi kapatma ile ilgili mevzuat değişikliği istemiştir Bu çok önemlidir Bu karar sadece bizi bağlamayacaktır Herkesi bağlayacaktır Eylül ayında yayınlanacak hukuki metni bir görmemiz lazım Ondan sonradan biz neleri ders olarak almamız lazım karar verebilelim Ne yaptıda bu parti laikliğe karşısında odak kabul edildi bunu bilsek konuşacağız Karar özgürlükler anlamında Türkiye'yi daha geriye doğru götürebilir Ben ne yapayımda bu endişeyi kaldırayım Bunu bilemiyorum ama Bize tarafından bir sorun değil Siz söyleyin ne yapayım Neyse ben bu adımı atmaya varım ama o atılacak adım söylenmiyor Anlaşma için fiziksel öneriler gelmiyor Anlaşma neye göre yapılacak? Siz şunu bunu yapmayın diyorsunuz Toplumun bir kesimi de bunları niye yapmadınız diye soruyor Peki bu uzlaşma nasıl sağalanacak böyle olunca? Diğer partiler üzüntü var dedi lakin maddi bir önerge getirmedi Türkiye'yi sıkıntıya sokan konulardan hiçbirini AK parti gündeme getirmedi Bana düşen mesuliyet neyse ben kabul edeyim lakin başkaları da kabul etsin Uzlaşma kültürü toplumda değil ne yapabilirim Kışkırtmalar oldu Şu yapılacak bu yapılsın diyenler oldu Demokratik işleyişin dışında hiçbir icraat yapmadık Biz bir tüzük taslağı hazırladık Bu gündeme gelir gelmez kıyamet koparıldı Bunda nasıl bir hatalı vardı Türkiye AB hedefine doğru yola devam etmeli Idareli konulara önem vermeli Bir anayasal can sıkıntısı olduğu oratadadır Sayın başkan da bunu ifade etti Bugüne kadar ama üslubun dışarıya bu konuyu tartışatak bir takım somut adımlar atılmalıdır Demokratik standartlar konusunda sıkındılar var bunlar giderilmelidir Her parti kendi teklifini ortaya koymalıdır Sivil toplum örgütleri bedensel bir şeyler ortaya koymalıdır Çiçek sözlerini, Buraya gelirken söyleyeceğim çok şeyler vardı Ama toplumun bu karara rağmen bak bunları söylüyor dememesi için dokuz kez yutkunarak bunları söyledimdiyerek tamamladı haber7com  

858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt