Sanatçı Hülya Avşar, Darülaceze'nin hizmet ve projelerini tanıtmak üzere düzenlenen 12. Darülaceze Buluşmaları'na onur konuğu olarak katıldı.
Darülaceze'de düzenlenen aktiflikte konuşan Avşar, Darülaceze'de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söz ederek, "Burada o kadar hoş şeyler anlatıldı ki ben aslında kızım Zehra'yı yan gözle izledim. Ailenin bedeli konusunda herkes çok hoş şeyler anlattı. Yaşlılarımızla konuştuğumuz vakit çok şey öğreniyoruz. Burada en çok altı çizilen husus ailenin kıymeti oldu. O yüzden de çok teşekkür ediyorum." tabirlerini kullandı.
"Arkanıza dönüp baktığınızda sizi seven, sırtınızı yaslayacağınız bir aileniz olması büyük bir nimet" diyen Avşar, siyasi çekişmelerden uzak bir halde bu tıp kurumlara dayanak vermek gerektiğini söyledi.
Hayatın gerçeklerini görmek ismine Darülaceze'nin çok değerli bir yer olduğuna vurgu yapan Avşar, "Bundan sonra Darülaceze Lideri Hamza Cebeci Beyefendi ne vakit ararsa elimden gelen her şeyi seve seve yapacağıma emin olun. Çocuklar ailelerinden gördüklerini yapıyorlar. Aileler yaşlılarına kendileri bakarsa çocuklar bunu gördükçe yapacaklar. Çocukları suçlamamak lazım. Benim de bu mevzuda son derece vicdanım rahat. Vicdan rahatlığı o kadar hoş bir özgürlük ki herkese tavsiye ederim." tabirlerini kullandı.
SİYASET SORUSU
Avşar, bir soru üzerine siyasete atılmayı son birkaç yıla kadar hiç düşünmediğini belirterek, şunları söyledi:
"Son birkaç yıldır bütün sanatkarlar, iş insanları o kadar siyasetin içine girdi ki... Münasebetiyle siyasi hususlar meskenin sorunları üzere olmaya başladı. Her gün haber kanallarında ne olmuş ne bitmiş diye takip etmekten kendinizi siyasetçi üzere görmeye başlıyorsunuz. O vakit söylemek istediğiniz bir şeyler oluşuyor. Benim de söylemek istediğim çok şey var ancak biraz daha yaşımızı aldıktan sonra düşünülebilir."
Darülaceze Lideri Hamza Cebeci ise buluşmanın gerçekleşmesinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Lideri Yücel Yılmaz'ın teşebbüslerinin tesirli olduğunu tabir etti.
Kimsenin servetine, şöhretine, aklına ve gücüne güvenmemesi gerektiğini vurgulayan Cebeci, Muhammed Ali'nin dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı boksörü olduğu halde son vakitlerinde Parkinson hastalığıyla çaba ettiğini lisana getirdi.
Cebeci, insanların ekonomik, fizikî ve zihinsel sebeplerden dolayı Darülacezede'de konakladığını tabir ederek, "İstiyoruz ki bu tip kurumlar olmasın ancak muhtaçlık olduğu vakit en hoşu olsun. Hasta olmamaktır isteğimiz fakat hasta olduğumuz vakit da hastanenin ve hekimin en düzgünü olsun. Dünya sıhhat hizmeti almak için Türkiye'ye geliyor. Bu tip hizmetleri almak için de buraya gelecek." tabirlerini kullandı.
Aktifliğe, Hülya Avşar ve Darülaceze Lideri Hamza Cebeci'nin yanı sıra Avşar'ın kızı Zehra Çilingiroğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Lideri Yücel Yılmaz, Yeni Malatyaspor Lideri Adil Gevrek ve Darülaceze gönüllüleriyle kültür ve sanat dünyasından konuklar katıldı.
Aktiflik, armağan takdim merasimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.