Hülya Avşar’ın bütün banka hesaplarına el konuldu 1548621180 1548621180 hulyaavsarinbutunbankahesaplarinaelkonuldu5c4e15814415fhulyaavsarinbutunbankahesaplarinaelkonuldu5c4e15814415f http:wwwhurriyetcomtrnp69406836940 Uzanlar’dan film çekmek için aldığı 300 bin dolar yüzünden iki yıldır TMSF ile başı dertte olan Hülya Avşar, dün bir şok daha yaşadı TMSF’ye geçen yıl 1 milyon 150 bin dolar ödemesine rağmen, yaklaşık 1 milyon dolar daha borcu bulunduğu iddiası ile Avşar’ın bütün banka hesaplarına el konuldu TMSFBaşkanı Ahmet Ertürk’e ateş püsküren usta, Bu parayı kesinlikle ödemeyeceğimdedi TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), mahkemelik olduğu ünlü sanatkâr Hülya Avşar’a dün bir şok daha yaşattı TMSF, Star TV Uzanlar’dayken yaptığı bir film anlaşması yüzünden Avşar’ın 3 bankadaki hesaplarına el koydu Avşar’ın 986 bin 861 bin dolar borcu daha bulunduğunu savunan TMSF alacağını bu yöntemle tahsil etme yoluna sırası gelmişken, bu koşul meşhur sanatçıyı bir kez daha kızdırdı 300 bin dolara karşılık karşılık 1 milyon 150 bin dolar ödemesine rağmen, banka hesaplarına el konulmasına ayaklanma eden Avşar, mahkemeye de başvurdu Yeniden söylüyorum mafya usulü Bu son gelişme üzerine görüştüğümüz Hülya Avşar, derhal banka hesaplarından 100 YTL bile çekebilme imkanı olmadığını söylerken, gelişmeler hakkında şu bilgiyi verdi: TMSF, 300 bin dolarlık borcum olduğunu düşünerek benden bu parayı talep etmişti Ben bu parayı 1 milyon 150 bin dolar olarak ödedim Bir De bana ’19 taksit yaparız’ demelerine karşın, ben bir an önce konunun kapanması için, Allah belanızı versin diyerek bu parayı peşin olarak ödedim Ardındaki Danıştay bu kararı bozdu, ama ben ödemiş bulunduğum için para gitti Yani paramı resmi olarak gasp ettiler Mafya usulü dediğim için beni mahkemeye verdiler fakat, tekrar söylüyorum yaptıkları meslek mafya usulü Resmi Olarak kazık attılar TMSF’ye ödeme yaptıktan sonra, borcunun kalmadığına üstelik yazı aldığını hatırlatan Hülya Avşar, sözlerine şöyle devam etti: Benim yazdığım yazılara sinirleniyorlar fakat artık iyice kişiye özel bir dava güttüklerini düşünüyorum Bana çıkardıkları borcu ödemiş ve buna karşılık bana borcumun kalmadığını gösteren bir ibraname vermiş olmalarına karşılık, acilen her yerde böyle bir borç ortaya çıkarıyorlar Ben ödediğim paranın hesabını sorarken, benden 900 bin küsür dolar daha istiyorlar Bir De bunu yapmadan çok kısa bir zaman önce, karşılıklı olarak davalardan vazgeçmemizi önermişlerdi Prensipte bu konuda anlaşmıştık, bitsin bu tatsızlık diyerek böyle bir uzlaşma gerçekleştirmek üzereydik Ben zaten istedikleri parayı ödemişim, konu böyle kapansın artık derken, acilen benden tekrar para istiyorlar Resmi Olarak kazık attılar Hortumcu değil sanatçıyım Banka hesaplarına el konulmasının büyük bir adaletsizlik olduğunu savunan Hülya Avşar, bu durumda ne yapacağını ise şöyle anlattı: Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk kez bir sanatçıya karşı böyle bir dava güdülüyor TMSF, bir sanatçıyla açıkça uğraşıyor Bu parayı asla ödemeyeceğim, bankalardan aracısız alma imkanları var mı bilmiyorum fakat ben 1 kuruş ödeme yapmayacağım ardına kadar bunun mücadelesini vereceğim, gerekirse gider TMSF’nin önünde otururum, tepkimi gösteririm Yapılan bu haksızlığa karşı ardına kadar direneceğim Bitmiş TMSF’nin sınırsız yetkileri var fakat ben hortumcu yok, sanatçıyım Kimse TMSF’den özel bir muamele beklemesin id HÜLYA Avşar’a karşı yapılan son işlemden sonradan bilgisine başvurduğumuz TMSF yetkilileri, yaptıkları işlemin haklılığını savundu Hülya Avşar ile yapılan protokolün şartının ’açtığı davadan vazgeçmesi’ olduğunu andıran yetkililer, Avşar’ın bunu yapmayarak sözleşmeyi ihlal ettiğini dile getirdiler TMSF yetkililerinin, bu konudaki değerlendirmesi şöyle oldu: Rutin işlem Hülya Avşar’ın 350 bin dolar almasına rağmen taahhüdünü yerine getirmemesinden doğan bir ihtilafımız var Şimdi de buna istinaden Avşar’ın tapularına, banka hesaplarına ve ticaret sicillerine haciz gönderdik Bu bizim için rutin bir prosedür TMSF’nin Hülya Avşar’dan talebi 24 milyon YTL civarındaydı Fakat başvurdu, hemfikir olmak istedi TMSF’de uzlaşmak için, müşterek davalardan feragat etmek gerekiyor Tüm anlaşma işlemleri böyle yürür, iki taraflı olarak davalardan vazgeçilir Kendisi davalardan vazgeçeceğini beyan edince, biz de TMSF olarak borcu 11 milyon dolar olarak tahsil ettik Bu parayı bile zamanında ödemedi Sonra ödeyince uzlaştık Sözünü tutmadı Ama daha sonra davalardan feragat etmesinin zorla, baskı aşağı olduğunu söyleyerek TMSF’ye aleyhinde bir dava açtı Böylece sözleşmeye karşı hareket etti Böyle olunca rakam da değişti Çünkü TMSF, uzlaştığı vakit alacağından indirim yaparken, uzlaşmadığı durumlarda bu parayı daha yüksek talep ediyor Ayrımcılık yok Hülya Hanım’ın dosya TMSF için küçük bir dosya, fazla minik bir meslek O çok konuştuğu için konu bu değin popüler oldu Yoksa TMSF’nin gündeminde bu konu çok daha aşağı sıralarda Hülya Hanım’a gelinceye değin TMSF çok dosya çözdü O Kadar çok insanla uzlaşarak sorunlarını halletti TMSF aynı dosyalarda nasıl hareket ettiyse burada da pek hareket ediyor Kimse kendi bulunduğu konuma tarafından TMSF’den özel bir kullanım beklemesin TMSF ne lehte ne aleyhte ayrımcılık yapmaz, kimseyi kayıran bir muameleye girmez TMSF’nin kapısı tabi oysa hálá Hülya Avşar’a açık Bu dosyayı kapatmak istiyorsa dostça bir şekilde gelmeli Sonuçta TMSF’nin tahsil ettiği para kamunun alacağıdır İbraname verdiklerinin farkında değiller herhalde HÜLYA Avşar’ın avukatı Osman Hacıbekiroğlu da, müvekkilinden istenen parayı Aralık 2007’de 1 milyon 150 bin dolar olarak ödediklerini ve buna karşılık da 11 Ocak 2008’de bir ibraname aldıklarına uyarı çekti Bu ibraname ile Avşar’ın Fon’a borcunu ödediğinden dolayı borcu kalmadığınınteyid edildiğini vurgulayan Hacıbekiroğlu, şöyle konuştu: Ortada böyle bir ibraname varken, TMSF acilen böyle bir talepte bulunamaz Aradan onca zaman geçtikten daha sonra 24 milyon dolarlık bir borçtan laf ediyorlar Nasıl bir hesaplama yaptılarsa, 13 Aralık 2007 tarihinde kalan 986 bin 861 doların tahsilini istiyorlar, ama verdikleri ibraname bu tarihten sonrasına ait Velev ki yanlış hesapladılar ki koca bir kurumdan söz ediyoruz, böyle bir şey olamaz o süre bu ibranameyi niye verdiler? Bu ibranameyi kendileri imzalamalarına rağmen, haberdar değiller sanırım Gerçekten bu koşul ile ne değin keyfi çalıştıklarını gösteriyor Fon Başkanı daha geçen gün, ’büyüklerimiz bize kızıyor’ diye yorumlama yaptı, niye kızdıkları belirlenmiş oldu Görevlerini kötüye kullanıyorlar Bu son olay karşı gerekli işlemleri hemen başlattık, dava başvurusu yaptık Hukuken bu parayı alma şansları değil, fakat burada önemli olan zihniyet Hülya Avşar ile TMSF niçin dargın Hülya Avşar, Star Televizyonu ile çekilecek bir film karşılığında kontrat imzaladı 2002 yılında yapılan bu anlaşmaya karşın bu film çekilemedi Bu sırada Uzan Grubu’nun şirketleri de İmar Bankası’nın borçları nedeniyle TMSF’ye geçti TMSF, 6183 sayılı kanun hükümlerince Hülya Avşar hakkında icra takibini başlattı Avşar bunun üzerine faizi, hak ücreti ve vekalet ücretiyle birlikte Fon’a 11 milyon dolar üzerindeki bir parayı Fon’a ödedi Ama Avşar, kardeşi Helin Avşar’ın sahibi olduğu guardianturkcom adlı siteden, TMSF ve Başkan Ahmet Ertürk hakkında yazılar yazarak tepkisini dile getirdi Avşar, yazılarında Mafya gibi üstüme geliyorlar, Bu ülkenin reel başbakanı Ahmet Ertürkgibi ifadeler kullandı Bu ifadelerden rahatsız olan TMSF de, Başkan Ahmet Ertürk ve avukat Istek Yüksel’e hakaret edildiği gerekçesi ile Avşar hakkında, halk davası açtı Avşar da ödeme yaptıktan sonradan meydana çıkan Danıştay kararına dayanarak, ödediği paranın geri iadesi için TMSF’yi mahkemeye verdi Böyle iki taraflı davalar halinde ilerleyen işlem, son olarak Hülya Avşar’ın banka hesaplarına el konuldu hurriyet