iltasyazilim
FD Üye
Humus (Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım su bardağı tahin
*2 diş sarımsak
*1 adet limon suyu
*2 çay kaşığı kimyon
*2 çay kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı*zeytinyağı
Üzeri için :
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 çay kaşığı kırmızı biber
Humus (Enfes Lezzet) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Bugün sizlere lezzetli mi lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum HUMUS Biraz zahmetli bir tarif olan humusu işin kolayına kaçıp kısa sürede yapmaya ne dersiniz Tarife geçmeden önce Humus hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum Humus Türkiye de daha çok Mersin (Tarsus), Adana, Hatay’da yaygındır Özellikle Antakya’ nın olmazsa olmazlarındandır Bir yerde okumuştum Humus, esas olarak Lübnan mutfağına aittir Daha sonra Suriye’de yaygınlaşan humus, oradan da Hatay’daki Arap kökenli insanlar tarafından Türkiye’ye kazandırılmıştır İşin ilginci bazı yabancı ülkelerde özellikle Amerika’da neredeyse kahvaltı veya diğer öğünlerde çikolata muamelesi gören humus, maalesef ülkemizde yeteri kadar tanınmayan bir lezzet Akşamdan ıslatılan nohutları iyice haşlayın Belki kızan olur ama; zaman kazanmak istiyorsanız haşlanmış hazır nohut kullanın derim İyice haşladığınız nohutları kabuklarından tek tek ayırın Mutfak robotunda zeytinyağı, tahin, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz ve kimyonla birlikte püre haline getirin Karışımı servis tabağına alın Küçük bir kapta zeytinyağını kızdırıp kırmızı biberi ekleyin Karıştırıp ateşten alın ve humusun üzerine gezdirin Taze veya kızartılmış ekmeğin üzerine sürüp kahvaltıda gözü kapalı tüketebilirsiniz Yanında turşu, biber, taze domates iyi gider bu arada Afiyet olsun
NOT: Eğer humusun biraz daha sulu ve yumuşak olmasını isterseniz; haşlama aşamasında nohut suyundan bir miktar ayırıp karışıma ekleyin ve blendırdan tekrar geçirin
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım su bardağı tahin
*2 diş sarımsak
*1 adet limon suyu
*2 çay kaşığı kimyon
*2 çay kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı*zeytinyağı
Üzeri için :
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 çay kaşığı kırmızı biber
Humus (Enfes Lezzet) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Bugün sizlere lezzetli mi lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum HUMUS Biraz zahmetli bir tarif olan humusu işin kolayına kaçıp kısa sürede yapmaya ne dersiniz Tarife geçmeden önce Humus hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum Humus Türkiye de daha çok Mersin (Tarsus), Adana, Hatay’da yaygındır Özellikle Antakya’ nın olmazsa olmazlarındandır Bir yerde okumuştum Humus, esas olarak Lübnan mutfağına aittir Daha sonra Suriye’de yaygınlaşan humus, oradan da Hatay’daki Arap kökenli insanlar tarafından Türkiye’ye kazandırılmıştır İşin ilginci bazı yabancı ülkelerde özellikle Amerika’da neredeyse kahvaltı veya diğer öğünlerde çikolata muamelesi gören humus, maalesef ülkemizde yeteri kadar tanınmayan bir lezzet Akşamdan ıslatılan nohutları iyice haşlayın Belki kızan olur ama; zaman kazanmak istiyorsanız haşlanmış hazır nohut kullanın derim İyice haşladığınız nohutları kabuklarından tek tek ayırın Mutfak robotunda zeytinyağı, tahin, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz ve kimyonla birlikte püre haline getirin Karışımı servis tabağına alın Küçük bir kapta zeytinyağını kızdırıp kırmızı biberi ekleyin Karıştırıp ateşten alın ve humusun üzerine gezdirin Taze veya kızartılmış ekmeğin üzerine sürüp kahvaltıda gözü kapalı tüketebilirsiniz Yanında turşu, biber, taze domates iyi gider bu arada Afiyet olsun
NOT: Eğer humusun biraz daha sulu ve yumuşak olmasını isterseniz; haşlama aşamasında nohut suyundan bir miktar ayırıp karışıma ekleyin ve blendırdan tekrar geçirin