Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Humus (Enfes Lezzet)

Humus (Enfes Lezzet)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Humus (Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım su bardağı tahin
*2 diş sarımsak
*1 adet limon suyu
*2 çay kaşığı kimyon
*2 çay kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı*zeytinyağı

Üzeri için :


*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 çay kaşığı kırmızı biber

Humus (Enfes Lezzet) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Bugün sizlere lezzetli mi lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum HUMUS Biraz zahmetli bir tarif olan humusu işin kolayına kaçıp kısa sürede yapmaya ne dersiniz Tarife geçmeden önce Humus hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum Humus Türkiye de daha çok Mersin (Tarsus), Adana, Hatay’da yaygındır Özellikle Antakya’ nın olmazsa olmazlarındandır Bir yerde okumuştum Humus, esas olarak Lübnan mutfağına aittir Daha sonra Suriye’de yaygınlaşan humus, oradan da Hatay’daki Arap kökenli insanlar tarafından Türkiye’ye kazandırılmıştır İşin ilginci bazı yabancı ülkelerde özellikle Amerika’da neredeyse kahvaltı veya diğer öğünlerde çikolata muamelesi gören humus, maalesef ülkemizde yeteri kadar tanınmayan bir lezzet Akşamdan ıslatılan nohutları iyice haşlayın Belki kızan olur ama; zaman kazanmak istiyorsanız haşlanmış hazır nohut kullanın derim İyice haşladığınız nohutları kabuklarından tek tek ayırın Mutfak robotunda zeytinyağı, tahin, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz ve kimyonla birlikte püre haline getirin Karışımı servis tabağına alın Küçük bir kapta zeytinyağını kızdırıp kırmızı biberi ekleyin Karıştırıp ateşten alın ve humusun üzerine gezdirin Taze veya kızartılmış ekmeğin üzerine sürüp kahvaltıda gözü kapalı tüketebilirsiniz Yanında turşu, biber, taze domates iyi gider bu arada Afiyet olsun
NOT: Eğer humusun biraz daha sulu ve yumuşak olmasını isterseniz; haşlama aşamasında nohut suyundan bir miktar ayırıp karışıma ekleyin ve blendırdan tekrar geçirin
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt