iltasyazilim
FD Üye
Humus (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı nohut (Haşlanmış, kabukları alınmış)
*1, 5 çay bardağı ılık su
Humus için:
*1 çay bardağı ılık su
*4 yemek kaşığı tahin
*1, 5 çay kaşığı kimyon
*1 tam limonun suyu
*Tuz
*12 diş sarımsak (isteğe göre konulabilir)
Süslemek için:
*Kıyılmış maydanoz, nane
*Domates
*Kimyon
*Kırmızı pul biber
*Kornişon turşu ve süs biber turşusu
*Zeytinyağı
Humus (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı Nohutlarınızı bir gece önceden ıslatın, düdüklü tencerede haşlayın Daha sonra tencerenize alıp üzerine tekrar su koyup çatlaması kabukların kolay soyulması için yaklaşık 11,5 su bardağı sıcak suda kaynatın
Haşlanıp çatlamış nohutların kabuklarını temizleyin ve kabuksuz nohutları 1,5 çay bardağı su ile tencereye alıp, ocağa koyun Tahta kaşıkla karıştırıp suyu çekmesini sağlayın Tencerenin altını kapatıp nohutlarınızı el blenderden geçirin Nohutlar katı bir hal alacaktır Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip ocağı tekrar açıp katılaşan karışımı biraz yumuşatın
Ocaktan aldığınız püre nohutlarınıza tahin, limon suyu, tuz ve kimyonu (isterseniz ezilmiş sarımsak) ekleyip, blender ile iyice karışmasını sağlayın
Servis tabağınıza alıp yaydığınız humusun üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin Kimyon, pul kırmızı biber, kıyılmış maydanoz, nane, kornişon turşu ve süs biber ile süsleyin Afiyet olsun
*
*2 su bardağı nohut (Haşlanmış, kabukları alınmış)
*1, 5 çay bardağı ılık su
Humus için:
*1 çay bardağı ılık su
*4 yemek kaşığı tahin
*1, 5 çay kaşığı kimyon
*1 tam limonun suyu
*Tuz
*12 diş sarımsak (isteğe göre konulabilir)
Süslemek için:
*Kıyılmış maydanoz, nane
*Domates
*Kimyon
*Kırmızı pul biber
*Kornişon turşu ve süs biber turşusu
*Zeytinyağı
Humus (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı Nohutlarınızı bir gece önceden ıslatın, düdüklü tencerede haşlayın Daha sonra tencerenize alıp üzerine tekrar su koyup çatlaması kabukların kolay soyulması için yaklaşık 11,5 su bardağı sıcak suda kaynatın
Haşlanıp çatlamış nohutların kabuklarını temizleyin ve kabuksuz nohutları 1,5 çay bardağı su ile tencereye alıp, ocağa koyun Tahta kaşıkla karıştırıp suyu çekmesini sağlayın Tencerenin altını kapatıp nohutlarınızı el blenderden geçirin Nohutlar katı bir hal alacaktır Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip ocağı tekrar açıp katılaşan karışımı biraz yumuşatın
Ocaktan aldığınız püre nohutlarınıza tahin, limon suyu, tuz ve kimyonu (isterseniz ezilmiş sarımsak) ekleyip, blender ile iyice karışmasını sağlayın
Servis tabağınıza alıp yaydığınız humusun üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin Kimyon, pul kırmızı biber, kıyılmış maydanoz, nane, kornişon turşu ve süs biber ile süsleyin Afiyet olsun
*