Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Humus Tarifi

Humus Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Humus Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 bardak nohut
*Yarım bardak tahin
*Yarım bardak zeytinyağı
*34 diş sarımsak
*1 limonun suyu (tadına bakarak 2 de yapabilirsiniz)
*2 çay kaşığı kadar kimyon, kırmızıbiber
*Tuz

Humus Tarifi Yapılışı Humusu çoğu insan meze olarak tüketir ama Hatay ve çevresinde yemek olarak da çok sevilir Ki benim yemekte sadece humus yiyen tanıdıklarım da vardır Özellikle hamileyken benim de canım çok çekmiş, eşim sevmediği için kendime göre yapmış ve 3 gün üst üste yemiştim (Şu hamilelik dönemi ne garip, şimdi deseler 3 gün üst üste yiyemem tarife gelecek olursak humus içindeki limon miktarı kişiden kişiye değişebiliyor, o yüzden tadına bakarak eklerseniz iyi olur
Nohutu akşamdan ıslatın Ertesi gün haşlayıp kabuklarını soyun Püre haline gelene kadar havanda dövün Bir kaseye alıp tahin (azar azar ekleyin), dövülmüş sarımsak ve baharatları ekleyin Sonra yine azar azar zeytinyağı ve limon suyunu (tadını kontrol ederek) ekleyin
Humusumuz hazırAfiyet olsun
Servis önerisi: ben sıvı yağda pul biberi kızdırıp üzerine dökerek ve maydanozla süsleyerek servis ediyorum

858,497Konular
981,912Mesajlar
29,936Kullanıcılar
cakir18Son üye
Üst Alt