iltasyazilim
FD Üye
Humus (Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo nohut
*1 su bardağı tahin
*5 iri diş sarımsak
*2 tatlı kaşığı kimyon
*3 tane limon suyu
*2 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı ılık su
Üzerinin süsü için;
*Domates
*Kornişon
*Süs biberi
*Maydanoz
Humus (Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı Bir gece önceden ıslattığımız nohutu düdüklü tencerede en az 1 saat pişiriyoruz ( nohutun çok iyi pişmesi lazım) Haşlanmış nohutlar robotta iyice ezilir, dahada ezmek için robottan sonra blendırdan da geçirebiliriz Daha sonra ince bir kevgirle sık sık elimizi ıslayarak sürterek dahada ezilir ki nohutun kabukları ve posası çıksın Ezilen nohuta dövülmüş sarımsak tahin ve diğer malzemelerin hepsi karıştırılır Servis tabağına alınıp üzerine az biraz salça ve pulbiberle yağ yakılır, Resimdeki gibi veya dilediğiniz gibi süslenip servis edilir Afiyet olsun
*1 kilo nohut
*1 su bardağı tahin
*5 iri diş sarımsak
*2 tatlı kaşığı kimyon
*3 tane limon suyu
*2 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı ılık su
Üzerinin süsü için;
*Domates
*Kornişon
*Süs biberi
*Maydanoz
Humus (Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı Bir gece önceden ıslattığımız nohutu düdüklü tencerede en az 1 saat pişiriyoruz ( nohutun çok iyi pişmesi lazım) Haşlanmış nohutlar robotta iyice ezilir, dahada ezmek için robottan sonra blendırdan da geçirebiliriz Daha sonra ince bir kevgirle sık sık elimizi ıslayarak sürterek dahada ezilir ki nohutun kabukları ve posası çıksın Ezilen nohuta dövülmüş sarımsak tahin ve diğer malzemelerin hepsi karıştırılır Servis tabağına alınıp üzerine az biraz salça ve pulbiberle yağ yakılır, Resimdeki gibi veya dilediğiniz gibi süslenip servis edilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.