iltasyazilim
FD Üye
Humus Tarifi İçin Malzemeler
*500 g koçbaşı nohut(Haşlanmış, kabukları alınmış hali ile, yaklaşık 23 su bardağı)
*1, 5 çay bardağı ılık su
Humus için;
*1 çay bardağı ılık su
*12 çay bardağı tahin
*1 çay kaşığı kimyon
*4 çorba kaşığı limon suyu
*34 diş sarımsak(ezilmiş)
*Tuz
Süslemek için:
*Kimyon
*Kırmızı pul biber
*Sumak
*Kıyılmış maydanoz
*Arzuya göre salatalık turşusu ve turp
Humus Tarifi Yapılışı Nohutlarınızı bir gece önceden ıslatın, düdüklü tencereye alın, bir taşım kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün, tekrar sıcak su ekleyip düdüklü tencerenizde tam pişirin(hafif çatlasın ve kabukları kolay çıkabilecek hal alsın)(Yaklaşık 1520 dk)
Nohutların kabuklarını temizleyin, ölçüdeki nohutu elde edin Kabuksuz nohutları, 1, 5 çay bardağı su ile orta derinlikte bir tencereye alın, tekrar ocağa koyun, tahta kaşıkla ezerek suyunu hafifçe çektirin Ilınmış nohutunuzu el püre yapacağınızdan geçirerek pürüzsüz hal almasını sağlayın Nohutunuz katı bir hal alacak (bu aşamada derin dondurucuda saklayabilirsiniz)
2 Kez kısık ateşe aldığınız nohutunuza 1 çay bardağı ılık su ekleyin yumuşatın, sürekli karıştırarak açılmasını sağlayın (1 dk) Ateşten aldığınız sıcak nohutunuza tahin, limonsuyu, ezilmiş sarımsak tuz ve kimyonu ekleyin Çok iyi karıştırın
Servis tabağınıza aldığınız ve yaydığınız humusunuzu kimyon, pul kırmızı biber, sumak, kıyılmış maydanoz ile süsleyin Üzerine incecik zeytinyağı gezdirin Humus mezesini ılık servis yapın
Not: Antakya Harbiye ‘de yediğim “pütürsüz humusu ustalarına nasıl yaptıklarını sorduğumda nohutu 56 saat kaynattıklarını söylemişlerdi Bu pişirme şeklinin evde çok ekonomik olmadığını düşündüğüm için haşlamadan sonra 2 kez pişirme yöntemini denedim, sonuç olumlu olunca da sizle bu yöntemi paylaştım Nohut özellikle 2 Kez ateşe alındığı zaman eklenen malzemeleri ılık halde çok iyi çekiyor ve iyi karıştırma sonunda özleniyor Tercih sizin
*500 g koçbaşı nohut(Haşlanmış, kabukları alınmış hali ile, yaklaşık 23 su bardağı)
*1, 5 çay bardağı ılık su
Humus için;
*1 çay bardağı ılık su
*12 çay bardağı tahin
*1 çay kaşığı kimyon
*4 çorba kaşığı limon suyu
*34 diş sarımsak(ezilmiş)
*Tuz
Süslemek için:
*Kimyon
*Kırmızı pul biber
*Sumak
*Kıyılmış maydanoz
*Arzuya göre salatalık turşusu ve turp
Humus Tarifi Yapılışı Nohutlarınızı bir gece önceden ıslatın, düdüklü tencereye alın, bir taşım kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün, tekrar sıcak su ekleyip düdüklü tencerenizde tam pişirin(hafif çatlasın ve kabukları kolay çıkabilecek hal alsın)(Yaklaşık 1520 dk)
Nohutların kabuklarını temizleyin, ölçüdeki nohutu elde edin Kabuksuz nohutları, 1, 5 çay bardağı su ile orta derinlikte bir tencereye alın, tekrar ocağa koyun, tahta kaşıkla ezerek suyunu hafifçe çektirin Ilınmış nohutunuzu el püre yapacağınızdan geçirerek pürüzsüz hal almasını sağlayın Nohutunuz katı bir hal alacak (bu aşamada derin dondurucuda saklayabilirsiniz)
2 Kez kısık ateşe aldığınız nohutunuza 1 çay bardağı ılık su ekleyin yumuşatın, sürekli karıştırarak açılmasını sağlayın (1 dk) Ateşten aldığınız sıcak nohutunuza tahin, limonsuyu, ezilmiş sarımsak tuz ve kimyonu ekleyin Çok iyi karıştırın
Servis tabağınıza aldığınız ve yaydığınız humusunuzu kimyon, pul kırmızı biber, sumak, kıyılmış maydanoz ile süsleyin Üzerine incecik zeytinyağı gezdirin Humus mezesini ılık servis yapın
Not: Antakya Harbiye ‘de yediğim “pütürsüz humusu ustalarına nasıl yaptıklarını sorduğumda nohutu 56 saat kaynattıklarını söylemişlerdi Bu pişirme şeklinin evde çok ekonomik olmadığını düşündüğüm için haşlamadan sonra 2 kez pişirme yöntemini denedim, sonuç olumlu olunca da sizle bu yöntemi paylaştım Nohut özellikle 2 Kez ateşe alındığı zaman eklenen malzemeleri ılık halde çok iyi çekiyor ve iyi karıştırma sonunda özleniyor Tercih sizin