Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Humus

Humus

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Humus Tarifi İçin Malzemeler

*2 su barudağı haşlanmış nohut
*250 gr tahin
*67 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı kimyon
*Tuz
*İki tane limonun suyu
*Bir bardak su

Humus Tarifi Yapılışı Öncelikle merhaba arkadaşlar Vereceğim humus tarifi yıllardır yaptığım bir meze dir Ve benim için üniversite yıllarında vazgeçilmez yemeğimdi O kadar çok sevdiğim için artık çok sık yapıyorum ve yiyenler çok beğeniyor
Efendim gelelim tarife
Öncelikle haşlanmış nohut blendırla eziyoruz Daha sonra tahin ekleyip çekiyoruz Bu sırada sarımsaklarımızı eziyoruz Ezdiğimiz sarımsakları da ekleyip üzerine limon suyu kimyon ve tuz vede su ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar ezip karışmasını sağlıyoruz Bu işlemler bittikten sonra katılık varsa kıvamında yavaş yavaş su ekleyebilirsiniz Ama dikkat edin cıvık olmasın Damak zevkinize göre tuzunu ve ekşisini ayarlayabilirsiniz Daha sonra servis tabağına alıp arzu ettiğimiz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Hepinize afiyet olsun Yapan arkadaşlar rica etsem fotoğraf yollayabilirler mi acaba ;)

858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt