iltasyazilim
FD Üye
Humus Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*2 yemek kaşığı tahin
*1 çay bardağı su
*2 diş sarımsak
*Yarım çay bardağından az limon suyu
*1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
*1 çay kaşığı (tepeleme) kimyon
*Biraz tuz (karışımı karıştırdıkça tadına bakarak tuzu ilave edebilirsiniz)
Üzeri için:
*1 yemek kaşığı zeytinyağı (ben kullanmadım ama kullanmak isterseniz sos tavasında bu baharatları karıştırıp hazır olan humusun üzerinde gezdirebilirsiniz )
*Kırmızı biber
*Pul biber
*Kuru nane
Humus Tarifi Yapılışı Haşlanmış olan nohutları içine bir miktar su koyduğumuz kabın içine alıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz Daha sonra bütün malzemeleri blenderde iyice püre haline gelene kadar eziyoruz (isteğinize göre kıvamını daha sıvı isterseniz bir kaç kaşık daha su ilave edebilirsiniz )
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kırmızı biber, pul biber nane serpiyoruz Afiyet olsun
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*2 yemek kaşığı tahin
*1 çay bardağı su
*2 diş sarımsak
*Yarım çay bardağından az limon suyu
*1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
*1 çay kaşığı (tepeleme) kimyon
*Biraz tuz (karışımı karıştırdıkça tadına bakarak tuzu ilave edebilirsiniz)
Üzeri için:
*1 yemek kaşığı zeytinyağı (ben kullanmadım ama kullanmak isterseniz sos tavasında bu baharatları karıştırıp hazır olan humusun üzerinde gezdirebilirsiniz )
*Kırmızı biber
*Pul biber
*Kuru nane
Humus Tarifi Yapılışı Haşlanmış olan nohutları içine bir miktar su koyduğumuz kabın içine alıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz Daha sonra bütün malzemeleri blenderde iyice püre haline gelene kadar eziyoruz (isteğinize göre kıvamını daha sıvı isterseniz bir kaç kaşık daha su ilave edebilirsiniz )
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kırmızı biber, pul biber nane serpiyoruz Afiyet olsun