iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler ;
500g Kuzu eti kuşbaşı doğranmış
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet Soğan
3 adet Sivri Biber
3 adet Domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Su 23 su bardağı
Tuz
Karabiber
Beğendisi için :
4 adet Kemer patlıcan
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı Un
1 su bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)
Tuz
Hazırlanışı ;
İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közleyin Közlenen patlıcanlar kabuğu soyularak çok küçük şekilde doğranır Tavada yağ ve un kavrulur Patlıcanlar tavaya eklenir ve iyice ezilir Ocağın altı iyice kısılarak süt de yavaş yavaş karıştırılarak eklenir İyi karıştırılır
Ardından kaşar peynirde eklenerek ocak kapatılır Kaşarda tamamen eridikten sonra tuzu atılır ve ocağın altı kapatılır ve beğendiğimiz hazırlanmış olur
Ayrı bir tavaya yağı koyup ocağımızı yakıyoruz Tava ısındığında etlerimizi ekliyoruz Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz İnce doğranmış soğan ve biber eklenir Onlarda kavrulunca domates salçası eklenir ve karıştırılır Daha sonra çekirdekleri alınmış küçük doğranmış domatesleri de ekliyoruz Kavurmaya devam ediyoruz biraz daha ve 23 su bardağı suyumuzu da ekleyerek tenceremizin kapağını kapatıyoruz Ve etler pişene kadar pişiriyoruz Piştikten sonra tuz ve karabiberi de ekliyoruz ocağın altını kapatıyoruz
Servis :
Servis tabağımızın ortasına beğendimizi yayıyoruz Ve üzerine etlerimizi koyuyoruz Çok az sotelenmiş domates ve biberlerle servis ediniz Afiyet olsun
500g Kuzu eti kuşbaşı doğranmış
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet Soğan
3 adet Sivri Biber
3 adet Domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Su 23 su bardağı
Tuz
Karabiber
Beğendisi için :
4 adet Kemer patlıcan
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı Un
1 su bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)
Tuz
Hazırlanışı ;
İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közleyin Közlenen patlıcanlar kabuğu soyularak çok küçük şekilde doğranır Tavada yağ ve un kavrulur Patlıcanlar tavaya eklenir ve iyice ezilir Ocağın altı iyice kısılarak süt de yavaş yavaş karıştırılarak eklenir İyi karıştırılır
Ardından kaşar peynirde eklenerek ocak kapatılır Kaşarda tamamen eridikten sonra tuzu atılır ve ocağın altı kapatılır ve beğendiğimiz hazırlanmış olur
Ayrı bir tavaya yağı koyup ocağımızı yakıyoruz Tava ısındığında etlerimizi ekliyoruz Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz İnce doğranmış soğan ve biber eklenir Onlarda kavrulunca domates salçası eklenir ve karıştırılır Daha sonra çekirdekleri alınmış küçük doğranmış domatesleri de ekliyoruz Kavurmaya devam ediyoruz biraz daha ve 23 su bardağı suyumuzu da ekleyerek tenceremizin kapağını kapatıyoruz Ve etler pişene kadar pişiriyoruz Piştikten sonra tuz ve karabiberi de ekliyoruz ocağın altını kapatıyoruz
Servis :
Servis tabağımızın ortasına beğendimizi yayıyoruz Ve üzerine etlerimizi koyuyoruz Çok az sotelenmiş domates ve biberlerle servis ediniz Afiyet olsun