Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hünkar Beğendi Tarifi: Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Hünkar Beğendi Tarifi: Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
0
25

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
s-3f2eebf3478fedd2c2ed2b360ba21a8b902ace27.jpg


Osmanlı mutfağından günümüze nam salmış olan hünkar beğendi, uzun yıllardır değişmeden kendine has lezzetini korumayı başarmış olağanüstü bir yemektir. Patlıcan yatağı üzerinde kuşbaşı etlerle servis edilen ve yiyen herkesi mest eden hünkar beğendi, misafir sofralarınızda sunulabilecek en iyi ana yemeklerden biri olmaya hak kazanıyor. Hünkar beğendi efsane lezzetinin yanı sıra özel hikayesi ile de sofranızda konu olacak. Peki, hünkar beğendi nasıl yapılır? İşte hünkar beğendi tarifi…




Közlenmiş patlıcan ve kuzu eti ile hazırlanan hünkar beğendi, protein açısından oldukça zengindir. Hünkar beğendi için kolları sıvadığınızda yapımına ayırdığınız vakte değdiğine finalde şahit olacak hazırlama aşamasından da keyif duyacaksınız. Olağanüstü kıvamı ve lezzetiyle başınızı döndürecek hünkar beğendi tarifi için doğru adrestesiniz. Peki, hünkar beğendi nasıl yapılır? İşte hünkar beğendi tarifi…

Hünkar Beğendi Malzemeleri




- 2 adet kuru soğan

- 4 diş sarımsak

- 600 gram kuzu kuşbaşı

- 1 çay kaşığı tuz

- 3 adet orta boy domates

- 2 su bardağı sıcak su

- 1 çorba kaşığı domates salçası

- 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Beğendisi için;

- 4 patlıcan (çekirdeksiz)

- 1,5 su bardağı süt

- 1 çorba kaşığı tereyağı

- 1,5 çorba kaşığı un

- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar (isteğe bağlı)

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

Hünkar Beğendi Yapılışı



1. Hünkar beğendi yapmaya patlıcanları közleyerek başlayalım. Fırında ya da ocakta patlıcanlar közlenir ve kenara alınır.

2. Domates ve kuru soğan küp küp doğranır.

3. Zeytinyağı tavda ısıtılır ve soğanlar yağda kavrulur.

4. Sarımsaklarda tavaya alınır ve kısa bir süre kavurulur.

5. Daha sonra kuşbaşı kuzu eti eklenerek suyunu salıp çekene kadar kavurulmaya devam edilir.

6. Domates salçası, karabiber ve tuz ilavesi yapılır.

7. Salça güzelce kavrulduktan sonra domatesler eklenir.

8. 2 su bardağı sıcak su ilavesi yapılarak etler yumuşayana kadar pişirilir. 

9. Beğendi yapımı için patlıcanları kabuklarından ayırın ve ince ince doğrayın.

10. Tereyağını tavada erittikten sonra unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

11. Süt ve doğranan patlıcanları da ekleyerek kıvam alana kadar devamlı karıştırın.

12. Karabiber, tuz ve kaşar peyniri de ekledikten sonra ocağın altını kapatın.

13. Hazırlamış olduğunuz beğendiyi servis tabağının ortasına alın ve üzerine yumuşayan etleri yerleştirerek sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt