Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hünkar Beğendi Tarifi. ( kendi tarifim)-4 Kişilik-

Hünkar Beğendi Tarifi. ( kendi tarifim)-4 Kişilik-

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Merhaba


Malzemeler

500 gram kavurmalık dana eti
1 orta boy domates
1 orta boy soğan
1 kaşık tereyağı
15 su bardağı sıcak su

Beğendisi için

4 orta büyüklukte kemer patlıcan
1,5 bardak süt
2 kaşı ktere yağı
1,5 kaşık un
tuz karabiber

Önce patlıcanları közlemek iyi olacaktırPatlıcanları közleyip soyunlimonlu suda 5 dk durursa kararmazdaha sonra eti pişirmeye geçiyoruz
Derin tenceremızı kızdırıp etlerı üzerine bırakıyoruzHızlıca rengini döndürdükten sonra pişmesi için bırakıp ara ara karıştırıyoruzSuyunu salıp uçurdugunda tereyağı ve ince kıyılmış soğanları koyuyoruz
böyle 5 daıka kavurduktan sorna rendelenmiş domatesi dökuyoruzrengı ıcın bır yarım kaşık domates salçası iyi olurve sıcak suyu ilave ediyoruz karıştırıyoruz isteğe göre baharat atıyoruz ama kekık mutlaka kullanın! karıştırıp kapağıgı kapatıyoruzo pişerken beğendiye geçiyoruz
bir tavada terayağı ile unu kavuruyoruz hafif sarardıgında sütünü eklıyoruzve hızlıca karıştırıyoruz tuzunu eklıyoruz karabiber beşamel sosa ço kyakışır, şiddet ile tavsiye ederim kıvamı koyulaştıgında ince ince kıyılmış patlıcanları beşamel sosa eklıyoruz ve karıştırıyoruz altını kapatıyoruz

pişen etlere tuzunu şimdi ekleyelım
ve tabaklarımızın altına beğendiyi yerleştiriyoruz, ve üzerisine hafif suyunu da alarak etlerini koyuyoruz ve kendi tavsiyemle tabağın üzerine bir köz sivri biber ile yakılmış domates harıka duruyorve lezzetini zenginleştiriyor

Afiyet Olsun!



 
858,496Konular
982,470Mesajlar
30,234Kullanıcılar
Üst Alt