iltasyazilim
FD Üye
Merhaba
Malzemeler
500 gram kavurmalık dana eti
1 orta boy domates
1 orta boy soğan
1 kaşık tereyağı
15 su bardağı sıcak su
Beğendisi için
4 orta büyüklukte kemer patlıcan
1,5 bardak süt
2 kaşı ktere yağı
1,5 kaşık un
tuz karabiber
Önce patlıcanları közlemek iyi olacaktırPatlıcanları közleyip soyunlimonlu suda 5 dk durursa kararmazdaha sonra eti pişirmeye geçiyoruz
Derin tenceremızı kızdırıp etlerı üzerine bırakıyoruzHızlıca rengini döndürdükten sonra pişmesi için bırakıp ara ara karıştırıyoruzSuyunu salıp uçurdugunda tereyağı ve ince kıyılmış soğanları koyuyoruz
böyle 5 daıka kavurduktan sorna rendelenmiş domatesi dökuyoruzrengı ıcın bır yarım kaşık domates salçası iyi olurve sıcak suyu ilave ediyoruz karıştırıyoruz isteğe göre baharat atıyoruz ama kekık mutlaka kullanın! karıştırıp kapağıgı kapatıyoruzo pişerken beğendiye geçiyoruz
bir tavada terayağı ile unu kavuruyoruz hafif sarardıgında sütünü eklıyoruzve hızlıca karıştırıyoruz tuzunu eklıyoruz karabiber beşamel sosa ço kyakışır, şiddet ile tavsiye ederim kıvamı koyulaştıgında ince ince kıyılmış patlıcanları beşamel sosa eklıyoruz ve karıştırıyoruz altını kapatıyoruz
pişen etlere tuzunu şimdi ekleyelım
ve tabaklarımızın altına beğendiyi yerleştiriyoruz, ve üzerisine hafif suyunu da alarak etlerini koyuyoruz ve kendi tavsiyemle tabağın üzerine bir köz sivri biber ile yakılmış domates harıka duruyorve lezzetini zenginleştiriyor
Afiyet Olsun!
Malzemeler
500 gram kavurmalık dana eti
1 orta boy domates
1 orta boy soğan
1 kaşık tereyağı
15 su bardağı sıcak su
Beğendisi için
4 orta büyüklukte kemer patlıcan
1,5 bardak süt
2 kaşı ktere yağı
1,5 kaşık un
tuz karabiber
Önce patlıcanları közlemek iyi olacaktırPatlıcanları közleyip soyunlimonlu suda 5 dk durursa kararmazdaha sonra eti pişirmeye geçiyoruz
Derin tenceremızı kızdırıp etlerı üzerine bırakıyoruzHızlıca rengini döndürdükten sonra pişmesi için bırakıp ara ara karıştırıyoruzSuyunu salıp uçurdugunda tereyağı ve ince kıyılmış soğanları koyuyoruz
böyle 5 daıka kavurduktan sorna rendelenmiş domatesi dökuyoruzrengı ıcın bır yarım kaşık domates salçası iyi olurve sıcak suyu ilave ediyoruz karıştırıyoruz isteğe göre baharat atıyoruz ama kekık mutlaka kullanın! karıştırıp kapağıgı kapatıyoruzo pişerken beğendiye geçiyoruz
bir tavada terayağı ile unu kavuruyoruz hafif sarardıgında sütünü eklıyoruzve hızlıca karıştırıyoruz tuzunu eklıyoruz karabiber beşamel sosa ço kyakışır, şiddet ile tavsiye ederim kıvamı koyulaştıgında ince ince kıyılmış patlıcanları beşamel sosa eklıyoruz ve karıştırıyoruz altını kapatıyoruz
pişen etlere tuzunu şimdi ekleyelım
ve tabaklarımızın altına beğendiyi yerleştiriyoruz, ve üzerisine hafif suyunu da alarak etlerini koyuyoruz ve kendi tavsiyemle tabağın üzerine bir köz sivri biber ile yakılmış domates harıka duruyorve lezzetini zenginleştiriyor
Afiyet Olsun!