iltasyazilim
FD Üye
Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
*2 3 patlican
*2 3 domates
*1 soğan
*500 gram et
*1 buçuk su bardağı süt
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 buçuk çorba kaşığı un
*Tuz
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı Patlıcanları fırında 20 – 30 dakika közleyinKözlendikten sonra kabuklarını soyun ve patlıcanı ince ince kesin
Sosu için tavada tereyağı eritin unu katın biraz karıştırın (birbirine yapışması normal) hemen sonra 1 buçuk bardak süt katın iyice karıştırın beşamel sos oluyorPatlıcanları da ekleyin mixerde çekin krem haline dönüşsün en son tuzunu katın
Eti için tavaya tereyağ eritinSoğan katın pembeleşene kadar pissin sonra eti katın suyu çıkana kadar pişsinSoyduğunuz domatesi ekleyin 4 – 5 dakika daha pişirin tuzunu katın Sunum için önce patlıcanlı sosu onun üzerine etinizi koyun veee afiyet olsun
*2 3 patlican
*2 3 domates
*1 soğan
*500 gram et
*1 buçuk su bardağı süt
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 buçuk çorba kaşığı un
*Tuz
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı Patlıcanları fırında 20 – 30 dakika közleyinKözlendikten sonra kabuklarını soyun ve patlıcanı ince ince kesin
Sosu için tavada tereyağı eritin unu katın biraz karıştırın (birbirine yapışması normal) hemen sonra 1 buçuk bardak süt katın iyice karıştırın beşamel sos oluyorPatlıcanları da ekleyin mixerde çekin krem haline dönüşsün en son tuzunu katın
Eti için tavaya tereyağ eritinSoğan katın pembeleşene kadar pissin sonra eti katın suyu çıkana kadar pişsinSoyduğunuz domatesi ekleyin 4 – 5 dakika daha pişirin tuzunu katın Sunum için önce patlıcanlı sosu onun üzerine etinizi koyun veee afiyet olsun