iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
15 bardak un
200 gr margarin
300 gr kıyma
3 adet soğan
100 gr mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
34 adet domates
2 çorba kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz, kekik
Yarım bardak su
Yapılışı :
Buzdolabından katı olarak çıkardığınız margarini keserek una yedirin Unla yağ ekmek kırıntısı görüntüsü alınca çok soğuk yarım bardak suya azar azar katarak hamuru yoğurun Buzdolabında yarım saat bekletin Çentilmiş soğanı 3 çorba kaşığı margarinde pembeleştirin İkiye kesilmiş mantarları ilave edin 5 dakika pişirin Kıymayı ayrı bir tavada kavurun Tuzu, kekiği ve domates salçasını katıp, mantarlı soğanla karıştırın Hamuru bir fırın tepsisine yayıp 225 derece fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarın Kıymalı harcı üzerine yayıp, en üste rende peyniri serpin, domates dilimlerini yerleştirip, fırına sürerek 10 dakika daha pişirin
AFİYET OLSUN!
15 bardak un
200 gr margarin
300 gr kıyma
3 adet soğan
100 gr mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
34 adet domates
2 çorba kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz, kekik
Yarım bardak su
Yapılışı :
Buzdolabından katı olarak çıkardığınız margarini keserek una yedirin Unla yağ ekmek kırıntısı görüntüsü alınca çok soğuk yarım bardak suya azar azar katarak hamuru yoğurun Buzdolabında yarım saat bekletin Çentilmiş soğanı 3 çorba kaşığı margarinde pembeleştirin İkiye kesilmiş mantarları ilave edin 5 dakika pişirin Kıymayı ayrı bir tavada kavurun Tuzu, kekiği ve domates salçasını katıp, mantarlı soğanla karıştırın Hamuru bir fırın tepsisine yayıp 225 derece fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarın Kıymalı harcı üzerine yayıp, en üste rende peyniri serpin, domates dilimlerini yerleştirip, fırına sürerek 10 dakika daha pişirin
AFİYET OLSUN!