iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*520 g Tat Közlenmiş Patlıcan
*1 adet soğan
*1 adet sarımsak
*2 lt sıcak su
*Tuz, karabiber
Terbiyesi İçin;
*1 su bardağı SEK Yoğurt
*1 yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı un (tepeleme)
Üzeri İçin;
*SEK Tereyağı
*Kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Uygun bir tencereye sıvı yağımızı alalım
Doğradığımız soğanı ve ince ince kıydığımız sarımsağı ekleyerek kavuralım
Soğanlar hafifçe pembeleştikten sonra közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayarak ilave edelim ve bir iki dakika daha kavuralım
Patlıcanları kavurduktan sonra karabiber, tuz ve iki litre sıcak suyu ilave edip 1015 dk orta ateşte pişmeye bırakalım
Çorbamızın terbiyesi için; yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpalım
Bir çay bardağı sıcak su ekleyerek terbiyeyi ılıtalım
Son olarak terbiyeyi yavaş yavaş ilave ederek çorbamızı karıştıralım ve kaynamaya bırakalım
Kaynadıktan sonra ocaktan alalım
Çorbamızın üzeri için; küçük bir tavada tereyağını eriterek kırmızı toz biberi ilave edelim
Yağımız kızdıktan sonra çorbamızın üzerine gezdirelim
Afiyet olsun
*520 g Tat Közlenmiş Patlıcan
*1 adet soğan
*1 adet sarımsak
*2 lt sıcak su
*Tuz, karabiber
Terbiyesi İçin;
*1 su bardağı SEK Yoğurt
*1 yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı un (tepeleme)
Üzeri İçin;
*SEK Tereyağı
*Kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Uygun bir tencereye sıvı yağımızı alalım
Doğradığımız soğanı ve ince ince kıydığımız sarımsağı ekleyerek kavuralım
Soğanlar hafifçe pembeleştikten sonra közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayarak ilave edelim ve bir iki dakika daha kavuralım
Patlıcanları kavurduktan sonra karabiber, tuz ve iki litre sıcak suyu ilave edip 1015 dk orta ateşte pişmeye bırakalım
Çorbamızın terbiyesi için; yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpalım
Bir çay bardağı sıcak su ekleyerek terbiyeyi ılıtalım
Son olarak terbiyeyi yavaş yavaş ilave ederek çorbamızı karıştıralım ve kaynamaya bırakalım
Kaynadıktan sonra ocaktan alalım
Çorbamızın üzeri için; küçük bir tavada tereyağını eriterek kırmızı toz biberi ilave edelim
Yağımız kızdıktan sonra çorbamızın üzerine gezdirelim
Afiyet olsun