İnsan sağlığına bir çok faydası olan hurmanın ezmesini hiç yediniz mi? İster ekmeğe sürmelik isterseniz de sağlıklı kaşık kaşık yemelik hurma ezmesi tadı damaklarda kalıyor. Peki hurma ezmesi nasıl yapılır? Enfes hurma ezmesi tarifi yazımızda.
Hurma iyi bir enerji, şeker ve lif deposudur. Kalsiyum, demir, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi önemli minerallere sahiptir. Ayrıca tiamin, riboflavin, niasin, folat, vitamin A ve vitamin K gibi besin değerlerini de içerir. Ramazan aylarının vazgeçilmezi hurma, sadece yılın belli bir döneminde değil her zaman tüketilmelidir. Hurmayı sadece çekirdekli bir şekilde değil ezmesini yaparak ekmeğinizin üzerine sürerek de yiyebilirsiniz. Sabah kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak hurma ezmesinin nasıl yapılacağını sizlerle paylaşıyoruz.
HURMA EZMESİ TARİFİ:
MALZEMELER
1 çorba kasesi kuru hurma
1 avuç fındık
Yarım çay bardağı süt
İsteğe göre tarçın veya kakao
YAPILIŞI
Hurmaları suyun içinde bekletin.
Daha sonra çekirdeklerini çıkararak blenderın içine atın.
Bir süre hurmaları blenderda çektikten sonra diğer malzemeleri ekleyin.
Bu şekilde karıştırın. İşte hurma ezmeniz hazır.
Afiyet olsun...