Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hurma Kalbur Tatlısı (Yumurtasız Sıvıyağ İle)

Hurma Kalbur Tatlısı (Yumurtasız Sıvıyağ İle)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hurma Kalbur Tatlısı (Yumurtasız Sıvıyağ İle) Tarifi İçin Malzemeler

*1 çay bardağı su
*2 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 adet limon kabuğu rendesi (Portakal da olur)
*3 su bardağı un

İç harcı;


*1 çay bardağı ceviziçi
*(İsteğe bağlı tarçın ben kullanmadım )

Şerbeti için


*2, 5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*1 çorba kaşığı limon suyu

Hurma Kalbur Tatlısı (Yumurtasız Sıvıyağ İle) Tarifi Yapılışı Öncelikle bu tarifi ümit ustanın bi kitabından aldım Ve sürekli yaptığım malzemesi az bereketlii bir o kadar da lezzetli bir tatlıdır Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum ??
İlk olarak kıvamlı bir şerbet hazırlayıp soğumaya bırakalım
Suyu, Sıvı yağı, vanilyayı ve limon kabuğunun rendesini iyice karıştıralım
Daha sonra un ve kabartma tozu ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup 15 dakika dinlendirelim
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve elimizle üstten bastırarak çay tabağı büyüklüğünde getirelim hamurun ortasına ceviz parçaları koyup ((tarçın sertlikten sonra)) hamuru ceviz üzerine doğru kapayarak hurma şekli verelim ve tepsiye ters cevirip yağladığımız fırın tepsisine dizip 180° fırında kızarıp renk alıncaya kadar pişirelim
Fırından çıkar çıkmaz(ben daha küçük bi borcama geçirdim ve şerbeti orada döktüm) üzerine soğuyan şerbeti dökelim ve 1520 dakika beklettikten sonra servis edelim
Afiyet olsunnnn ?
*Ölçü bardaklarımı fotoğraflarda görebilirsiniz
*Tam bir tepsi çıkıyor bu ölçülerden
 
858,496Konular
981,881Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt