Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hurma Tatlısı

Hurma Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

Hamuru için:

1 adet yumurta 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı yoğurt 200 gram tereyağı 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un İç harcı için:

1 su bardağı ceviz içi 1 yemek kaşığı toz şeker 12 çay kaşığı tarçın Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 12 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı 12 su bardağı ceviz içi Servisi için:

2 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)

NASIL YAPILIR?

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynamaya başladıktan sonra 1520 dakika kadar pişirdiğiniz şerbete limon suyunu katıp 23 dakika sonra ocaktan alın Soğuması için bir kenarda bekletin Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyip elinizle karıştırın Azar azar eklediğiniz un ve kabartma tozuyla tüm malzemeyi harmanlayıp yumuşak bir hamur haline getirin Toparlanan hamuru daha kolay şekil verilmesi için buzdolabına kaldırın 1520 dakika kadar bekletin İri çekilmiş ceviz içi, tarçın ve toz şekeri küçük bir kapta karıştırın Dolaptan çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın Orta kısmını parmak uçlarınızla açın Hazırladığınız cevizli harçtan koyup avuç içinizde yuvarlayarak hamurları kapatın Arzuya göre yağmur damlası şeklini verin Hamur bitene kadar aynı işlemi uyguladığınız tatlıları, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzuya göre çatal yardımıyla şekil verdikten sonra yarım ceviz içi yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 3540 dakika kadar pişirin Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine önceden hazırlanıp soğumuş şerbeti azar azar gezdirin Şerbetini çekmesi için dinlendirdiğiniz tatlıları, arzuya göre toz Antep fıstığıyla süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın


 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt