iltasyazilim
FD Üye
Hurma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram hurma (çekirdeksiz)
*250 gram tereyağı
*150 gram esmer toz şeker
*200300 gram ceviz içi
*1 paket etibisküvi (isteğe göre daha fazla veya daha az katabilirsiniz)
*1 yumurta
Üstüne
*Hindistan cevizi
Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce hurmaları küçük parçalara doğrayın*Cevizleri elimizle küçük parçalara*bölün*Bisküvileri de küçük küçük parçalayın
Tereyağı kısık ayarda eritin(yakmadan), eriyen tereyağına esmer toz şekeri ekleyin ve karıştırın Şeker eridikten sonra, hurmaları da ekleyin
Ayrı bir kapta çırptığınız yumurtayı da bu karışıma ilave edin ve güzelce karıştırın 5 dakika sonra bu karışımı ocaktan alın ve parçaladığınız bisküvilerilerle beraber karıştırın
Karışımı yağladığınız bir kaba aktarın (kalınlığı 1,5 cm olmalı, siz kendiniz evde mevcut olan bir kalıp kullanın) ve kaşığın ters tarafıyla güzelce bastırın
Tatlımızın tam kıvama gelmesi için, 5 – 6 saat buzdolabinda bekletin
Servis ederken üzerine hindistan cevizi serpin
Görünüşte insanlara çok garip gelen bir tatlı, çoğu kisi yemeğe çekiniyor, fakat emin olun ki parmaklarınızı yiyeceksiniz! *Benden size bir tavsiye, sakin misafirleriniz gelmeden önce bir tadına bakayım demeyin, çünkü emin olun ki misafirlerinize hiçbir şey bırakmayacaksınız !
Afiyet olsun!
*500 gram hurma (çekirdeksiz)
*250 gram tereyağı
*150 gram esmer toz şeker
*200300 gram ceviz içi
*1 paket etibisküvi (isteğe göre daha fazla veya daha az katabilirsiniz)
*1 yumurta
Üstüne
*Hindistan cevizi
Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce hurmaları küçük parçalara doğrayın*Cevizleri elimizle küçük parçalara*bölün*Bisküvileri de küçük küçük parçalayın
Tereyağı kısık ayarda eritin(yakmadan), eriyen tereyağına esmer toz şekeri ekleyin ve karıştırın Şeker eridikten sonra, hurmaları da ekleyin
Ayrı bir kapta çırptığınız yumurtayı da bu karışıma ilave edin ve güzelce karıştırın 5 dakika sonra bu karışımı ocaktan alın ve parçaladığınız bisküvilerilerle beraber karıştırın
Karışımı yağladığınız bir kaba aktarın (kalınlığı 1,5 cm olmalı, siz kendiniz evde mevcut olan bir kalıp kullanın) ve kaşığın ters tarafıyla güzelce bastırın
Tatlımızın tam kıvama gelmesi için, 5 – 6 saat buzdolabinda bekletin
Servis ederken üzerine hindistan cevizi serpin
Görünüşte insanlara çok garip gelen bir tatlı, çoğu kisi yemeğe çekiniyor, fakat emin olun ki parmaklarınızı yiyeceksiniz! *Benden size bir tavsiye, sakin misafirleriniz gelmeden önce bir tadına bakayım demeyin, çünkü emin olun ki misafirlerinize hiçbir şey bırakmayacaksınız !
Afiyet olsun!