iltasyazilim
FD Üye
Hurma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr tereyağ veya margarin
*1 yumurta
*yarım su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı irmik
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Alabildiği kadar un (kıvamı oldukça yumuşak ele yapışmayan şekilde olmalı)
İçi harcı için:
*Yaklaşık 3 su bardağı ceviz içi (hafif iri bir şekilde doğranmış olmalı)
*1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
*4 su bardağı toz şeker
*4 5 su bardağı su
*Birkaç damla limon
Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp karıştıralım sonra unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım (kulak memesi yumuşaklığın da olacak) Hamurun üzerini bir bezle kapatıp 10 dk buzdolabın da dinlendirelim Bu arada ayrı bir kap da iç malzemesini hazırlayalım Ceviz ve tarçını karıştıralım Hamurumuz dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle avucumuz içersin de hafif açıp içerisine cevizli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatıp sekil verip yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizeriz Tatlımızı 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim Bu esnada şerbetimizi de hazırlayalım gerekli malzemeleri uygun bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım Kaynamaya başladıktan sonra bir 5 dk daha kaynatın ve ocağın altını kaynatın Tatlıların ilk sıcaklığı çıktık dan sonra şerbetini dökelim( şerbet sıcak tatlı soğuk olacak)
üzerine toz Antep fıstığı veya ceviz ile süsleyebilirsiniz
*150 gr tereyağ veya margarin
*1 yumurta
*yarım su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı irmik
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Alabildiği kadar un (kıvamı oldukça yumuşak ele yapışmayan şekilde olmalı)
İçi harcı için:
*Yaklaşık 3 su bardağı ceviz içi (hafif iri bir şekilde doğranmış olmalı)
*1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
*4 su bardağı toz şeker
*4 5 su bardağı su
*Birkaç damla limon
Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp karıştıralım sonra unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım (kulak memesi yumuşaklığın da olacak) Hamurun üzerini bir bezle kapatıp 10 dk buzdolabın da dinlendirelim Bu arada ayrı bir kap da iç malzemesini hazırlayalım Ceviz ve tarçını karıştıralım Hamurumuz dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle avucumuz içersin de hafif açıp içerisine cevizli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatıp sekil verip yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizeriz Tatlımızı 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim Bu esnada şerbetimizi de hazırlayalım gerekli malzemeleri uygun bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım Kaynamaya başladıktan sonra bir 5 dk daha kaynatın ve ocağın altını kaynatın Tatlıların ilk sıcaklığı çıktık dan sonra şerbetini dökelim( şerbet sıcak tatlı soğuk olacak)
üzerine toz Antep fıstığı veya ceviz ile süsleyebilirsiniz