Hurma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket baklavalık yufka Arası için Ceviz Üzeri için 150 gr tereyağıŞerbeti için3 su bardağı şeker4 su bardağı su5 6 damla limon Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı Tencereye su ve şeker konur ağzı kapalı şekilde fokurdadıktan sonradan on dk normal ateşte kaynatılır ocak kapatılınca limon ilave edilirBir tane yufkayı uzunlamasına üçe kesip ceviz serpiştirelim Yelpaze şekilinde boyuna katlayalım kenarlarını içe büküp yaprak şeklinde saralımBirleşme noktası alta gelecek şekilde tepsiye dizelimYufkalar bitene kadar bu işlem devam ederÜstüne tereyağı eritip üstüne gezdirelim ve 180 derecelik fırında kızarana değin pişirilirTatlı hafif ılık şerbet soğuk şekilde birleştirilirMuhakkak sıcak veya kaynar birleştirmeyin yufka çok ince olduğundan yumuşacık olur çıtır çıtır olmasını isteniyorsa ılık şekilde birleştirilirol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur