iltasyazilim
FD Üye
Hurmalı Cevizli Bar Tarifi İçin Malzemeler
**¼ bardak doğranmış ceviz
**Pişirme spreyi
**2 çorba kaşığı az yağlı margarin
**1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
**14 bardak hafif esmer şeker
**2 çorba kaşığı bal
**1 portakalın kabuğu
**2 çorba kaşığı portakal suyu
**13 bardak doğranmış kurutulmuş hurma
**2 bardak yulaf ezmesi
**2 çorba kaşığı ayçiçek çekirdeği
*
Hurmalı Cevizli Bar Tarifi Yapılışı Fırınınızı 180°C’de önceden ısıtın Orta büyüklükte kare fırın tavasını pişirme spreyiyle kaplayın ve kenara alın Margarin, yağ, şeker, bal ve portakal kabuğu ve suyunu orta büyüklükte bir tavaya yerleştirin ve tereyağı eriyene kadar, kısık ateşte pişirin Tavayı ateşten alın ve hurma ve cevizleri karıştırın Tereyağı karışımıyla eşit derecede kaplanacak şekilde yulaf ezmelerini ekleyin*Karışımı önceden hazırladığınız tavaya yayın, sıkıca ve eşit bir tabaka elde edecek şekilde bastırın Ayçiçek çekirdeklerini üstüne serpin ve yüzeye gömecek şekilde hafifçe bastırın
Kenarları altınkahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin Fırından alın ve tavada tamamen soğuması için bekletin Soğuduğunda, barları kesme tahtasına alın ve 16 bar elde edecek şekilde kesin Barlar hava almayan bir kapta 1 haftaya kadar saklanabilir 16 bar elde edilir
**¼ bardak doğranmış ceviz
**Pişirme spreyi
**2 çorba kaşığı az yağlı margarin
**1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
**14 bardak hafif esmer şeker
**2 çorba kaşığı bal
**1 portakalın kabuğu
**2 çorba kaşığı portakal suyu
**13 bardak doğranmış kurutulmuş hurma
**2 bardak yulaf ezmesi
**2 çorba kaşığı ayçiçek çekirdeği
*
Hurmalı Cevizli Bar Tarifi Yapılışı Fırınınızı 180°C’de önceden ısıtın Orta büyüklükte kare fırın tavasını pişirme spreyiyle kaplayın ve kenara alın Margarin, yağ, şeker, bal ve portakal kabuğu ve suyunu orta büyüklükte bir tavaya yerleştirin ve tereyağı eriyene kadar, kısık ateşte pişirin Tavayı ateşten alın ve hurma ve cevizleri karıştırın Tereyağı karışımıyla eşit derecede kaplanacak şekilde yulaf ezmelerini ekleyin*Karışımı önceden hazırladığınız tavaya yayın, sıkıca ve eşit bir tabaka elde edecek şekilde bastırın Ayçiçek çekirdeklerini üstüne serpin ve yüzeye gömecek şekilde hafifçe bastırın
Kenarları altınkahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin Fırından alın ve tavada tamamen soğuması için bekletin Soğuduğunda, barları kesme tahtasına alın ve 16 bar elde edecek şekilde kesin Barlar hava almayan bir kapta 1 haftaya kadar saklanabilir 16 bar elde edilir