iltasyazilim
FD Üye
Hurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağından 1 parmak az şeker
*1 ay bardağı fındık
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*5 tane hurma
Hurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Hurmalı helvayı ilk defa denedim, tarifini bir yerden görmedim ama biz beğendik, tavsiye ederim Eğer kullanmak istemezseniz irmik helvasının standart ölçüsü birebir irmik ve şekerdir 2 katı su ve süt karışımı katılır Şimdi tarife geçeyim
Öncelikle şekeri sütü ve suyu ocakta şeker eriyene kadar ısıtıyoruz Ve kenara alıyoruz bir yandan da diğer tencereye tereyağını ve irmiği alıp rengi koyulana kadar kavuruyoruz Sonra ocaktan alıp tezgahta ilk sıcağı gidene kadar bekliyoruz çünkü şerbeti hemen katınca fokur fokur kaynar ve ocağı batırabilir Şerbeti yavaş yavaş ekleyip, küçük küçük doğradığımız hurmayı ve fındığı ekliyoruz ve tekrar ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz Sütle su kaynamadığı için ocakta kaynatsak çiğ olmaz Ama ocakta suyu çekene kadar beklemiyoruz Ağzını kapatıyoruz 2 dk sonra karıştırıyoruz Tekrar ağzını kapatıyoruz Tekrar karıştırdığımızda zaten şerbetini çekecektir pilav gibi demlenmeye bırakıyoruz Biz afiyetle yedik size de şimdiden afiyet olsun
Not: Ben küçük İran hurması kullandım eğer hurmalarınız sertse biraz sıcak suda yumuşatabilirsiniz Suyunuda şerbete ekleyebilirsiniz çünkü hurmanın dış katmanında çok fayda varmış
*1 su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağından 1 parmak az şeker
*1 ay bardağı fındık
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*5 tane hurma
Hurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Hurmalı helvayı ilk defa denedim, tarifini bir yerden görmedim ama biz beğendik, tavsiye ederim Eğer kullanmak istemezseniz irmik helvasının standart ölçüsü birebir irmik ve şekerdir 2 katı su ve süt karışımı katılır Şimdi tarife geçeyim
Öncelikle şekeri sütü ve suyu ocakta şeker eriyene kadar ısıtıyoruz Ve kenara alıyoruz bir yandan da diğer tencereye tereyağını ve irmiği alıp rengi koyulana kadar kavuruyoruz Sonra ocaktan alıp tezgahta ilk sıcağı gidene kadar bekliyoruz çünkü şerbeti hemen katınca fokur fokur kaynar ve ocağı batırabilir Şerbeti yavaş yavaş ekleyip, küçük küçük doğradığımız hurmayı ve fındığı ekliyoruz ve tekrar ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz Sütle su kaynamadığı için ocakta kaynatsak çiğ olmaz Ama ocakta suyu çekene kadar beklemiyoruz Ağzını kapatıyoruz 2 dk sonra karıştırıyoruz Tekrar ağzını kapatıyoruz Tekrar karıştırdığımızda zaten şerbetini çekecektir pilav gibi demlenmeye bırakıyoruz Biz afiyetle yedik size de şimdiden afiyet olsun
Not: Ben küçük İran hurması kullandım eğer hurmalarınız sertse biraz sıcak suda yumuşatabilirsiniz Suyunuda şerbete ekleyebilirsiniz çünkü hurmanın dış katmanında çok fayda varmış