iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kutu hazır krep malzemesi
15 su bardağı süt
12 adet Trabzon hurması (çok olgunlaşmış olmalı)
34 çorba kaşığı tozşeker
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Tavayı yağlamak için: Sıvıyağ
Hurmalı Krep Yapılışı
Hazır krep malzemesine sütü ilave ettikten sonra iyice çalkalayın Ocağa oturttuğunuz yapışmaz yüzeyli tavayı yağladıktan sonra ısıtın Isınan tavaya iyice çalkaladığınız krep karışımından sıkın Tavayı sağasola hareket ettirerek malzemenin yayılmasını sağlayın Krebin altı piştiğinde spatula yardımıyla altüst çevirin Hurmaların kabuğunu soyduktan sonra içlerini püre haline getirin Tozşeker ve rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırın Kısık ateşte arada bir karıştırarak koyulaşmaya başlayana dek pişirin Fazla koyulaşmadan ocaktan alın ve soğumaya bırakın Krebin içine hurma püresi sürün Rulo sarıp dilimleyerek servis yapın
1 kutu hazır krep malzemesi
15 su bardağı süt
12 adet Trabzon hurması (çok olgunlaşmış olmalı)
34 çorba kaşığı tozşeker
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Tavayı yağlamak için: Sıvıyağ
Hurmalı Krep Yapılışı
Hazır krep malzemesine sütü ilave ettikten sonra iyice çalkalayın Ocağa oturttuğunuz yapışmaz yüzeyli tavayı yağladıktan sonra ısıtın Isınan tavaya iyice çalkaladığınız krep karışımından sıkın Tavayı sağasola hareket ettirerek malzemenin yayılmasını sağlayın Krebin altı piştiğinde spatula yardımıyla altüst çevirin Hurmaların kabuğunu soyduktan sonra içlerini püre haline getirin Tozşeker ve rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırın Kısık ateşte arada bir karıştırarak koyulaşmaya başlayana dek pişirin Fazla koyulaşmadan ocaktan alın ve soğumaya bırakın Krebin içine hurma püresi sürün Rulo sarıp dilimleyerek servis yapın