iltasyazilim
FD Üye
Hurmalı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
*100 gram tereyağı
*100 gram şeker
*½ yumurta
*500 gram hurma
*150 gram (Eti) petit beurre
*75 gram fındık
*7 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
*1 tatlı kaşığı tarcin
Hurmalı Lokum Tarifi Yapılışı Ön hazırlık:
Çekirdeklerini çıkardıktan sonra hurmaları doğrayın
Findıkları iri doğrayın
Petit beurreleri elinizle parçalayın (12 cmlik parçalar)
Yapılışı:
Tereyağı tavada eritin
Sonra şeker ve tarçını katın
Karıştırarak yarım yumurtayı yedirin
Hurmaları da karıştırın ve bir dakika kadar tavada erisin
Fındık, petit beurre ve 23 yemek kaşığı hindistan cevizi tozunu da tavaya katıp karıştırın
Hazırladığınız bu harcı yağlı kağıdın arasında merdaneyle açın (istediğiniz kalınlıkta mesela 1 cm olabilir)
(Borcamın içine yağlı kağıt koyup, elinizle de açabilirsiniz Ama dikkat edin, hurmalar şekerle birlikte çok sıcak oluyor)
Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte bıçakla kesin
Ve geri kalan hindistan cevizini dışına bulayın
*100 gram tereyağı
*100 gram şeker
*½ yumurta
*500 gram hurma
*150 gram (Eti) petit beurre
*75 gram fındık
*7 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
*1 tatlı kaşığı tarcin
Hurmalı Lokum Tarifi Yapılışı Ön hazırlık:
Çekirdeklerini çıkardıktan sonra hurmaları doğrayın
Findıkları iri doğrayın
Petit beurreleri elinizle parçalayın (12 cmlik parçalar)
Yapılışı:
Tereyağı tavada eritin
Sonra şeker ve tarçını katın
Karıştırarak yarım yumurtayı yedirin
Hurmaları da karıştırın ve bir dakika kadar tavada erisin
Fındık, petit beurre ve 23 yemek kaşığı hindistan cevizi tozunu da tavaya katıp karıştırın
Hazırladığınız bu harcı yağlı kağıdın arasında merdaneyle açın (istediğiniz kalınlıkta mesela 1 cm olabilir)
(Borcamın içine yağlı kağıt koyup, elinizle de açabilirsiniz Ama dikkat edin, hurmalar şekerle birlikte çok sıcak oluyor)
Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte bıçakla kesin
Ve geri kalan hindistan cevizini dışına bulayın