iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
250 gr tereyağ
2 paket pötibör bisküvi
810 yemek kaşığ toz kakao
8 kaşığı pudra sekeri
2 yumurta
1015 adet hurma
3 avuç iç antep fıstığı
Bir tencerede 250 gram tereyağını eritin ve ateşten alın Üzeri köpüklenirse köpüğünü ayırın
Bisküvileri unufak etmeyecek sekilde küçük küçük kırınTereyağına,kakao ve pudra şekerini ekleyip karıştırınSonra 2 yumurtayı kırın ve tekrar karıştırınBisküvileri , küçük parçalara ayırdığınız hurmaları ve antep fıstığını ilave edip ,bisküviler kakaoyla bulanana kadar karıştırın Derin dondurucuya atacağınız kaba yağlı kağıt veya stretch serin Karışımı içine boca edin ve iyice bastırın Kağıdın kenarlarını da üzerine kapatip 2 elinizle iyice kalıbın şeklini verin Üzerini kapatıp derin dondurucuda 12 saat bekletin
İçinde çiğ yumurta olduğu için ,tabaklara servis ettikten sonra erimeden hemen tekrar buzluğa kaldırın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
250 gr tereyağ
2 paket pötibör bisküvi
810 yemek kaşığ toz kakao
8 kaşığı pudra sekeri
2 yumurta
1015 adet hurma
3 avuç iç antep fıstığı
Bir tencerede 250 gram tereyağını eritin ve ateşten alın Üzeri köpüklenirse köpüğünü ayırın
Bisküvileri unufak etmeyecek sekilde küçük küçük kırınTereyağına,kakao ve pudra şekerini ekleyip karıştırınSonra 2 yumurtayı kırın ve tekrar karıştırınBisküvileri , küçük parçalara ayırdığınız hurmaları ve antep fıstığını ilave edip ,bisküviler kakaoyla bulanana kadar karıştırın Derin dondurucuya atacağınız kaba yağlı kağıt veya stretch serin Karışımı içine boca edin ve iyice bastırın Kağıdın kenarlarını da üzerine kapatip 2 elinizle iyice kalıbın şeklini verin Üzerini kapatıp derin dondurucuda 12 saat bekletin
İçinde çiğ yumurta olduğu için ,tabaklara servis ettikten sonra erimeden hemen tekrar buzluğa kaldırın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.