Hurmalı ve Muzlu Kurabiye muzlu kurabiye 1548698297 1548698297 hurmalivemuzlukurabiye5c4f42bdf0996hurmalivemuzlukurabiye5c4f42bdf0996 http:wwwportakalagacicomphotosuncategorizedhurmalivemuzlukurabiyele Pazar günü topladığım yirmi hurmalı tarifi tek tek açıp aralarından birini seçme çabalarıma başladım Benim gibi tercih yapmak konusunda tedirgin biri için bu yemek yemek etkinlikleri fazla zorlama geçiyor Her tarife minimum 3 kere göz atıyorum hangisini yapsam görüntüsü hoş olur ve evdekiler kadar tüketilir?diye düşünüyorum Bu defa öncekilerdeki düşüncelerim yerine hangisi fazla kolay olur?düşüncesi ağır bastı Yeğenim sevdiği için aldığımız fakat kendisinden kaçmayı başarıp artık kararmaya yüz tutan bir muzu ve ramazandan arta kalan bir avuç hurmayı görür görmez listedeki tarifler aralarında yer alan muzlu ve hurmalı kurabiyeleri denemeye karar verdim Betimleme Big Fat Cookieskitabından Aşağıdaki ölçülerle 16 büyük kurabiye oluyordu, ölçüleri yarılayınca 16 orta halli kurabiye çıktı Yağ ve şekeri yarıdan da az koyduğum için hafif, güzel bir muz + hurma + tarçın tadı içeren, en önemlisi de bütün evi fazla hoş bir kokuyla kaplayan kurabiyelere sahip oldum Hurmalı ve Muzlu Kurabiyeler: Malzemeler: Aşağıdaki un miktarı ile Amerikan kurabiyeleri gibi içleri yumuşak kurabiyeler elde edersiniz, siz çok yumuşak sevmiyorsanız unu birazcık arttırın 2 su bardağı un 34 tatlı kaşığı kabartma tozu 14 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tarçın yarım paket (125gr, yarım sb) tereyağımargarin veya eşit miktarda sıvıyağ, oda sıcaklığında (margarin kullanmazsanız tuz da eklemeyin) yarım su bardağı toz şeker yarım su bardağı kahverengi şeker 2 muz, kararmaya yüz tutmuş (ne kadar olgunlaşmış olursa böylece iyi) 1 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya esansı 1 su bardağı hurma, küçük küçük doğranmış Hazırlanması: id Unu, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını bir kaba eleyin Kabınızı kenara alın Yağı şekerlerle birlikte 1 dakika çırpın Muzu minik ufak kesip şekerlere ekleyin Karışım krema görünümü alana değin karıştırın (Muzlardan birkaçı ezilmemiş kalabilir) Yumurta ve vanilyayı ekleyip 1 dakika daha karıştırın Unlu karışımı ekleyip özleşene değin karıştırın (daha artı olmasın) En son hurmaları ek edin Bir yemek kaşığı yardımıyla kurabiyeleri yağlı kağıt serili 2 tepsiye paylaştırın Üzerlerini minik bir spatula ya da yemek kaşığı ile düzeltin Önceden ısınmış 175C fırında yaklaşık 15 dakika bir kürdanı batırdığınızda temiz çıksın fakat üzerleri kahverengi olmasın pişirin 5 dakika fırın tepsisinde bekletin daha sonra fırın telinin üstüne alıp adamakıllı soğumalarını sağlayın