iltasyazilim
FD Üye
Hürrem Sultan Gözü Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket elma kivi aromalı jöle
*125 gr margarin
*1 su bardağı un
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*12 ad Kivi
*İsteğe göre damla sakızı
*Petibör bisküvi yada tercihe göre farketmez
Hürrem Sultan Gözü Tarifi Yapılışı Elma kivi aramolı jölemizi hazırlayıp kaselere bölüyoruz ve buzdolabında donması üzere bekletiyoruz Jöle donarken kremamızı hazırlıyoruz Bir tencereye margarin ve unu kokusu çıkana kadar kavurup üzerine süt ilave edelim Hızlı hızlı karıştıralım Süt ısınınca şekeri ilave edelim Karıştırmaya ara vermeden devam edelimTopaklanmaması için topaklanma olduğunda da blendır kullanabilirizYoğun kıvama geldiğinde damla sakız ve vanilya ekleyerek karıştırıp yedirerek tencereyi kenarda bekletip, jölemiz donmuşsa üzerine kivilerimizi dilimleyim koyalımÜstüne kremamizi ekleyelim ve kapak niyetine petibör yada tercih ettiğiniz başka bisküvi koyabilirsinizBiraz buzdolabında bekletip sonra kaseyi ters çevirip tabağa çıkararak servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*1 paket elma kivi aromalı jöle
*125 gr margarin
*1 su bardağı un
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*12 ad Kivi
*İsteğe göre damla sakızı
*Petibör bisküvi yada tercihe göre farketmez
Hürrem Sultan Gözü Tarifi Yapılışı Elma kivi aramolı jölemizi hazırlayıp kaselere bölüyoruz ve buzdolabında donması üzere bekletiyoruz Jöle donarken kremamızı hazırlıyoruz Bir tencereye margarin ve unu kokusu çıkana kadar kavurup üzerine süt ilave edelim Hızlı hızlı karıştıralım Süt ısınınca şekeri ilave edelim Karıştırmaya ara vermeden devam edelimTopaklanmaması için topaklanma olduğunda da blendır kullanabilirizYoğun kıvama geldiğinde damla sakız ve vanilya ekleyerek karıştırıp yedirerek tencereyi kenarda bekletip, jölemiz donmuşsa üzerine kivilerimizi dilimleyim koyalımÜstüne kremamizi ekleyelim ve kapak niyetine petibör yada tercih ettiğiniz başka bisküvi koyabilirsinizBiraz buzdolabında bekletip sonra kaseyi ters çevirip tabağa çıkararak servis edebilirsiniz Afiyet olsun