Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hüseyin Bin Ahmed El-Mûsuli Kimdir, Kısaca

Hüseyin Bin Ahmed El-Mûsuli Kimdir, Kısaca

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hüseyin Bin Ahmed ElMûsuli Yaşamı

Hüseyin Bin Ahmed ElMûsuli Biyografisi

Hüseyin Bin Ahmed; On beşinci yüzyılda Suriye ve Irak'ta yaşamış velîlerdendir Haleb'de dünyâya gelen Hüseyin bin Ahmed hazretleri, minik yaştan îtibâren ilim tahsîl etti Zamânındaki âlim ve velîlerin ilim meclislerinde ve sohbetlerinde bulundu Mûsul'a gelip orada yerleşti

İsmi, Hüseyin bin Ahmed bin Hüseyin'dir Aslen Haleb'li olduğu halde Mûsul'a gelip yerleştiği için Mûsulî diye anıldı İbni Atânî diye meşhûr olmuştur Doğum târihi bilinmemektedir

İnsanlaraAllahü teâlânın emir ve yasaklarını anlattı Onların dünyâ ve âhirette saâdet ve mutluluğa kavuşmaları için gayret etti Birçok kerâmetleri görüldü Ömrünün sonuna doğru hac ibâdetini yapmak üzere Hicaz'a gitti Medînei münevverede sevgili Peygamberimizin kabri şerîflerini ziyâretle, feyizlerinden istifâde etti Mekkei mükerremeye gidip hac vazîfesini yerine getirdi 1506 (H912) senesinde Mekkei mükerremede vefât edip orada defnedildi

İbni Hanbelî onun vefâtından sonradan gördüğü bir kerâmetini şöyle anlattı:

Ben, Hüseyin bin Ahmed ile birlikte hacca gitmiştim Mekkei mükerremeye vardıktan sonra, Arafat'ta vakfeye durmuştuk Beni yanına çağırıp; Ben ömrümün sonuna geldim Bu mübârek topraklardan gitmek istemiyorum Sana vasiyetlerimi bildireyimbuyurdu Az süre sonra da vefât etti Lâkin o sene Mekkei mükerremede fazla su sıkıntısı vardı Onun cenâzesini yıkayıp temizlemek için suyu nereden bulurum diye düşünürken, yanıma yüksek sesle konuşan birisi geldi ve; Hüseyin bin Ahmed vefât mı etti?dedi Ben; Evetdeyince; Neden bu değin düşünceli duruyorsun?diye sordu Ben; Yalnızım ve su sıkıntısı da var Onun techîz ve tekfînini yalnız nasıl yaparım ve gasli için suyu nereden bulurum?dedim O süre bana; Sen burada bekle ve ayrılmadeyip gitti Aradan biraz vakit geçince, bir de baktım, o kimse, ellerinde birer testi su ve kefen yer alan bir toplulukla berâber geldi Yanıma gelir gelmez hazretin cenâzesini yıkamaya başladılar Yakın bir kabristana kabrini kazıp, berâberce defnettik Bana hepsi tâziyette bulunup yanımdan ayrıldılar Onların kim olduklarını ve nereden geldiklerini bilmiyordum

Birkaç gece sonra, Hüseyin bin Ahmed hazretlerini rüyâmda beyaz elbiseler içinde, bağ ve bahçeler aralarında sevinçli bir şekilde gördüm Bana; Allahü teâlânın rahmeti senin üstüne olsun Sen beni sâlih kimselerle birlikte fazla hoş techîz ve tekfîn ettinbuyurdu*

858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt