Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hüseyin Hilmi Işık efendi'nin rahmetullahi teala aleyh, sohbetlerinden bir bölüm

Hüseyin Hilmi Işık efendi'nin rahmetullahi teala aleyh, sohbetlerinden bir bölüm
0
106

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hüseyin Hilmi Işık efendi'nin rahmetullahi teala aleyh, sohbetlerinden bazı bölümler:
5
(Tâbiînden) Tesavvufda en yüksek olan Veysel Karanî hazretleridir Tâbiînin reisidir Fekat ilmde, fıkhda en yüksek İmâmı A'zâm Ebû Hânîfedir İmâmı A'zâm beyan buyurmuş, O'nun beyanlarını da talebeleri kitâblara yazmış Kur'anı kerîmin ma'nâsını anlamak isteyen mezheb imâmlarının kitâblarını okumalı Mezheb imâmları yazdıklarını, Eshâbı kirâmdan veyahut da hocaları vâsıtasıyla, Eshâbı kirâmdan işitmişler ve yazmışlardır Bütün yazılanlar hep, Resûlullah efendimizden bildirilenlerdir Onun için, Kur'ânı kerîmin ma'nâsı, mezheb imâmlarının kitâblarından anlaşılmakdadır 72 fırkadakiler hep kendi kendilerine ma'nâ vermiş, cehenneme gitmişler Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi vesellem, elinde ekseriya âsâ taşırmış, Bir gün Peygamber efendimiz o sopayla bir çizgi çizmiş O çizginin etrafına balık kılçığı gibi, çizgiler ayırmış Ey Eshâbım, bu çizdiğim doğru çizgi, Allahü teâlânın râzı olduğu yoldur, beğendiği yoldur Yanından çıkan eğri çizgiler de, sapık yollardır Tek yol doğrudur, geri kalan 72 yol sapık yollardırbuyurmuş Dediler ki; Yâ Resûlullah! Bu doğru yol hangisidir?Buyurdu ki; Mâ Ene Aleyhi ve Eshâbihî; Benim ve Eshâbımın bulunduğu yolda bulunanlar, Allah'ın sevgisine kavuşur, doğru yolda bulunurlar72 sapık yol, cenennemliktir buyurdu Ümmetim, bir zeman gelecek, ayrılacak; Benden sonra bölünecek, 73 fırkaya ayrılacakbuyurdu Ümmetim ne demek; Müslimânlar ayrılacak, kâfirler hesaba dahîl değil Müslimânım diyen, Lâ İlâhe İllallah diyenler 73 fırkaya ayrılacaklar Bu 73 ün, 72 si, hepsi cehenneme gidecek, yalnız tek bir fırka cehenneme gitmeyecek, cennete gidecek Kâlû (orada bulunan Eshâbı kirâm dediler); menhüm yâ Resûlallah (Bu tek fırka hangi fırkâdır?) Buyurdu ki; Onlar Benim ve Eshâbımın yolunda bulunanlardırDiğer 72 fırka da müslimân, ama muhakkak cehenneme gidecek, fekat müslimân oldukları için, cehennemde sonsuz kalmıyacaklar, tekrar çıkıp cennete gidecekler O bozuk inanışlarından dolayı, cehenneme girecekler, tekrar çıkacaklar Çünki, niçin? Ümmetîbuyuruyor Benim ümmetimdir onlar buyuruyor Sapık oldukları için, cehenneme gidecekler, ümmetim oldukları için de, cehennemden çıkacaklar Ama cehenneme gitmek muhakkak Hiç cehenneme girmeyip, doğrudan doğruya cennete girecek olanlar Ehli sünnet Ehli sünnet demek, dört mezhebden birinde bulunmak demekdir Elhamdülillah, Rabbimiz bize hem îmân nasîb etmiş, hem de cennete gidecek olan tek fırkadan yapmış Onun için, Rabbimize ne kadar şükr etsek azdır Şükr ne demek? Allahü teâlânın ni'metine şükr etmek ne demek? O ni'meti emr edildiği gibi kullanmak demek Meselâ, göz bir ni'metdir Göz ni'metine nasıl şükr edilir? Allahü teâlânın emr etdiği gibi gözümüzü kullanacağız Bak dediği yerlere bakacağız, bakma dediği yerlere bakmıyacağız Bak dediği yer nedir, nereye bakacağız? Kur'ânı kerîme bakacağız, fıkh kitâblarına bakacağız, anamıza, babamıza şefkatle bakacağız, dîn kardeşlerimize güler yüzle bakacağız Mü'minin alâmeti nedir? Peygamber efendimiz buyuruyor bunu; Mü'minin alâmeti güler yüzlü olmaktırMünafık olan, 72 fırkadan olanın alâmeti nedir? Çatık kaşlı olmaktır Bunun için, göz ni'metinin şükrünü îfâ etmek için, birbirimize güleceğiz Gülmek için de sevmek lâzım İnsan sevmediğine gülemez ki

858,497Konular
982,556Mesajlar
30,294Kullanıcılar
Üst Alt