Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

huzur verecek 6 şey!

huzur verecek 6 şey!
0
24

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
rahat verecek 6 şey! dinlendirici dualar huzur verecek dualar duası duasi veren dua İbrahim b Ethem (ra), büyük mutasavvıflardandır aynı zamanda Belh şehrinin sultanıdır Dünya işlerinden el çekerek tasavvufa yönelmiştir Sultanlığı bırakarak Şam’a kurulmuş ve orada çileli bir hayat yaşamıştır (Ölümü: 161 777) Altı şeyi kabul edip yaparsan, hiçbir işin sana zarar vermez Dünyada ve ahirette kuytu edersin O altı şey şunlardır: * Günah işleyeceğin süre Allahü Teâlâ’nın sana verdiği rızkı yeme * O’na âsi almak istersen, O’nun mülkünden çık Mülkünde olup da O’na isyan etmek uygun olur mu? * O’na isyan etmek istersen, gördüğü yerde günah yapma Gördüğü yerde günah gerçekleştirmek uygun değildir! * Can tip melek, ruhunu almaya geldiği vakit tövbe edinceye değin müsade iste O meleği kovamazsın Derhal kudretin var Gücün kuvvetin yerinde iken pişmanlık et Tövbe edilecek süre bu zamandır Zira ölüm fazla ani gelir * Yediğin lokmaların hepsinin helal olmasına fazla dikkat et de, zararı yok, geceleri sabaha değin namaz kılıp, gündüzleri oruç tutma Hiç kimse namaz, oruç, zekat ve hac ibadetlerini eda ederek Allah adamlarının payesine ulaşamaz Bu payeye fakat boğazından geçen şeyin helal olduğunu bilen ulaşır * Yolda atılmış bir taş gördüm Üstüne, “Çevir ve altını oku! diye yazmışlardı Çevirdim ve gördüm ama, “Eğer bildiğinle amel etmiyorsan, ne diye bilmediğini bellemek istiyorsun? diye yazmışlar Bir sâlikin kalbinden şu üç perde kalkmalıdır ki ona devlet kapısı açılsın Birincisi şudur: Belki ölümsüz ihsana mukabil iki âlemin mülkünü kendisine verseler buna sevinmemeli Zira bu takdirde o mahluk bir şeyin varlığı ile sevinmekte ve demin harîs (açgözlü) bir birey durumunda bulunmaktadır Halbuki, “Harîs mahrumdur İkincisi: İki cihanın mülkü onun olsa ve bunu kendisinden geri alsalar, “İflas ettim diye üzülmemeli Zira bu durumda üzülmek, hiddet alametidir “Kavgalı cefa içindedir Üçüncüsü: Övünmeye ve pohpohlanmaya aldanmamak, zira böyle kişinin himmeti hakirdir Himmeti hakir olan (Hakk’tan) perdelenmiştir Yüksek himmet sahibi olmalıdır *** ALLAH DOSTU OLMAK İSTER MİSİN? Nakledildiğine kadar birine sorulmuş: Evliyadan olmayı özlem eder misin? Tabii O halde zerre değin dünyaya ve ahirete talep etme Tüm mevcudiyetinle izzet ve celâl sahibi Allah’a (cc) yönel, Allah’ın dışındaki varlıklardan kendini uzakta tut  

858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt