Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz. Adem’den Buyana Bütün Dinlerde Namaz Var mıydı Varsa Kaç Vakitti?

Hz. Adem’den Buyana Bütün Dinlerde Namaz Var mıydı Varsa Kaç Vakitti?
0
119

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Hazreti Adem’den bu yana bütün dinlerde namaz var mıydı, Var ise kaç vakit idi?

Cevap:
Değerli Ziyaretçimiz, İlk peygamber olan Hazreti Adem’den islam dinine gelene kadar bütün dinlerde namaz vardı. Şimdiye kadar gelmiş bütün ümmetlerde, o ümmetlere özel şekillerde ve vakitlerde namaz farzdı. Tabi ki bu namazların vakitleri, sıklıkları değiştiği gibi süreleri de, yani dinimizde ki tabiriyle rekatlarıda zamanlarıda değişmekteydi. Bu noktada gerçek olan bir şey var ki oda namaz yüce Mevla’mızdan gelmiş geçmiş bütün insanlığa farz kılınmıştır.

Similar threads

Mesela ben 1 yıllık 5 vakit namaz kılmıyorum ilk önce öğle namazlarını kaza etmek istiyorum, sadece bir kez farzını kılsak diğer bütün öğle namazlarının borcu silinmiş olur mu? Cevap: Değerli ziyaretçimiz, böyle bir şey mümkün olsa idi yani bir vakit öğlen namazının kazasını kılmak ile bir yıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
273
İslam aleminde cuma günlerinin ayrı bir önemi olduğunu her Müslüman bilmektedir. Mübarek Cuma günü neler yapmalıyız ve hangi duaları okumalıyız? Bu konu hakkında detaylı bilgiler verir misiniz? Cuma Günü Neler Yapmalıyız? Cevap: Değerli ziyaretçimiz, Cuma günü İslam dininde büyük bir öneme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
274
Benim okulum olduğu için en fazla 3 vakit namaz kılabilirim diğer vakitleri kaza etmesem okul bitene kadar böyle ilerlesem yinede sevaba girmiş olur muyum? Cevap: Değerli ziyaretçimiz, namaz ibadeti dinin direğidir. Bu nedenle mutlaka namazlarınızı vaktinde kılmak için bir yol aramalı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Selamun Aleyküm ben öğrenciyim ve okuldan eve geldiğimde ikindi namazının okunmasına 40 dakika falan kalıyor okuldan geldiğimde yorgun olduğum için bazen öğlen namazını kılamıyorum ne yazmam lazım? Cevap: Değerli ziyaretçimiz, bir Müslümanın herhangi bir vakit namazı kasıtlı bir şekilde terk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Kendi küçük gönlü büyük bir çok çocuk şöyle soruyor. Ailem namaz kılmama izin vermiyor ne yapmalıyım? Bir çok aile namazının önemini küçümsüyor. Halbuki bu konuda gençlerden çok soru alıyoruz. Bu konuda bir kaçına yer vereceğiz. Soru: Annem Babam Namaz Kılmama İzin Vermiyor, Ne Yapmalıyım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
241
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt