Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hz Ademin şeytanla mucadelesi

Hz Ademin şeytanla mucadelesi
0
102

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Hz Adem'in iblisle mucadelesi
Hz Adem'in şeytanla mucadelesi nasıl olmuştur
Şeytanın Cennete Girmesi ve Adem İle Havvayı Kandırması

Allah (cc), Hz Adem'i ve eşini cennette yerleştirdikten sonra onları imtihan etmek, kendileri ve cocukları (nesli) hakkındaki ilahi kaza ve hukmu yerine getirmek icin bir ağacın meyvesi haric diğer butun meyvelerden istedikleri gibi yemelerine musaade etti, fakat şeytan onların kalplerine vesvese soktu Aslında Şeytanın Hz Adem ve Havva'nın yanlarına gelmesi şoyle oldu : O, cennete girmek istediği zaman cennetin muhafızları onu cennete sokmadılar, bunun uzerine İblis, Adem (As) ve Havva ile konuşabilmek icin kendisini cennete kadar goturup icerisine koymaları hususunda butun yer yer yuzundeki hayvanların yanlarına geldi ve onlara teklifte bulundu, fakat butun hayvanlar onun bu teklifine karşı cıktılar İşte bunun uzerine o, yılanın yanma geldi ve ona : «Eğer beni cennete sokarsan, seni himayeme alır, Ademoğullarından korurum» dedi İblis'in bu sozleri uzerine yılan onu azı dişlerinden iki tanesinin arasına alarak cennete soktu Yılan, o zamana kadar, Allah'ın yarattığı en guzel hayvanlardan biri olup dort ayak uzerinde yuruyordu ve Buht (ArapAcem develerinin birleşmesinden meydana gelen melez) devesine benziyordu; ayrıca uzeri de ortulu (tuylu) idi İşte bu hadiseden sonra Allah onu tuysuz, cıplak ve karnı uzerinde surunerek yuruyen bir hayvan haline getirdi İbn Abbas bu hususta : «Yılanı nerede bulursanız oldurunuz, Allah'ın duşmanı İblis'in yılana olan himaye vaadini boşa cıkarınız» diyor

Yılan cennete girdiğinde İblis onun ağzından dışarı cıktı ve feryat ederek Hz Adem ile Havva'ya karşı acı acı ağlamağa başladı Onun bu ağlayışını duyan Hz Adem ve Havva buna cok uzulduler Bunun uzerine onlar İblis'e : «Seni ağlatan nedir?» diye sordular İblis onlara : «Sizin icin ağlıyorum, cunku siz oleceksiniz ve icinde bulunduğunuz bu nimet ve kerametlerden ayrılacaksınız» diye karşılık verdi Onun bu sozleri Hz Adem ile Havva'ya tesir etti Sonra İblis, onların yanına gelerek kalplerine vesvese (tereddut) soktu ve : «Ey Adem! Sana, ebediyet ağacına ve yıkılışı olmayan sonsuz bir devlete ulaşmanın yolunu gostereyim mi?» dedi Hemen bunun arkasından ilave ederek : «Rabbiniz bu ağacı başka bir şey icin değil, ancak iki melek olacağınız yahut ebedi kalıcılardan bulunacağınız icin yasak etti, dedi ve onlara : Şuphesiz İd, ben sizin iyiliğinizi isteyenlerdenimdiyerek yemin etti»6; yani siz iki melek olarak ve yahut melek olmasanız bile ebediyyen cennette kalacaksınız diye yemin etti ve : «Bu suretle ikisini de aldatıp (o ağactan yedirerek) cennetteki mertebelerinden duşurdu»7 İblis'in vesvesesinin tesirinde daha cok Havva kaldı Hz Adem, ihtiyacını tatmin icin Havva'yı cağırdı, fakat o : «Buraya kadar gelmedikce bu işe yanaşmam» dedi Bunun uzerine Adem onun soylediği yere geldi, fakat bu defa Havva : «Bu ağactan (buğdaydan) yemedikce bu işe yanaşmam» dedi Nihayet her ikisi bu ağactan yediler ve yer yemez her ikisinin avret yerleri gorundu Onların cennette giydikleri elbiseleri ise ince bir deriden ibaretti Avret yerleri acılan Hz Adem ve Havva, cennet yapraklarından ust uste yamayıp acılan yerlerini ortmeye başladılar Bir rivayete gore, bu yaprağın incir ağacının yaprağı olduğu soylenir Yasaklanan bu ağacın meyvesinden yiyen ise abdest bozmak mecburiyetinde kalırdı Hz Adem, bu sırada cennette koşarak dolaşmağa başladı Bunun uzerine Allah ona : «Ey Adem! Benden mi kacıyorsun?» buyurdu Hz Adem : «Ey Rabbinı! Senden değil, senden utandığımdan dolayı kacıyorum» dedi Allah (cc): «Ey Adem! Seni bu işe kim şevketti?» diye sordu Adem (As) : «Havva tarafından bu işe itildim» diye cevap verdi Bunun uzerine Allah : «Her ay ondan kan (hayız kanı) akıtacağım Ben onu akıllı ve vakarlı olarak yaratmıştım; şimdi ise onu hafif akıllı kılacağım Ben onun kolaylıkla gebe kalıp, yine kolaylıkla doğum yapmasını sağlamıştım Şimdi ise onun zahmetle hamile kalıp, zahmetle doğurmasını takdir edeceğini ve doğum esnasında defalarca onu Olume maruz bırakacağım» buyurdu Eğer Havva'nın başına bu musibet ve imtihan gelmesiydi, kadınlar hayız gormeyeceklerdi ve hepsi de akıllı vs vakarlı olup, kolayca hamile kalıp ve kolayca doğuracaklardı

Butun rivayetler Hz Ademi yasak ağactan yemeye teşvik edeninin eşi Havva olduğunu belirtirler Hatta Bazı muellifler daha da ileri giderek Havva’nın ona icki icirdiğini belirtirler Ancak bu tamamen uydurmadan başka bir şey değildir Dunya gozuyle cenneti değerlendirmek basit zihinlerin işi ve urettiğikleri şeyde saf akıl yurutmeden başka şey değildir Cunku oradaki ickilerden sarhoş olunmayacağını Allah (cc) Kur’an’da acıkca belirtmiştir Hem Hz Havvayı’ bu şekilde şeytani bir kılığa sokmak ve bu sayede tum kadınları aşağılamak İslam akidesine hic bir şekilde uydurulamaz Kaldı ki Ebu'lHasan elEş'ari'ye gore Havva da nebi olarak kabul edilen birisine boyle sozler soylemek cok cirkindir

Hz Adem ve eşi bu olaydan sonra cennetten cıkarılarak yer yuzune indirildiler
HATEM

858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt