Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz Adem'in tövbesi

Hz Adem'in tövbesi
0
125

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hz Ademin tevbesi
Hz Adem nasıl tövbe etmiştir
Hz Adem'in duası

Hz Ali aleyhi ’sselam diyor oysa: Peygamber sallallahu aleyhi ve alih ’den: Ya Resulullah, (Allahu Teala Kur ’an ’da): Âdem Rabbin ’den (bazı) kelimeler aldı (Allah da) bunun üzerine tövbesini kabul etti1 Diye buyurmaktadır Bu kelimeler nedir?diye sordum, Resulullah sallallahu aleyhi ve alih şöyle buyurdu:

Ya Ali, Allahu Teâla, Âdem ’i Hindistan ’a, Havva ’yı Cidde ’ye, yılanı İsfahan ’a ve Şeytan ’i de Miysan ’a (Basra ve Vasıt aralarında bir yere) indirdi Cennette yılan ve tavus kuşu kadar güzel bir şey yoktu Yılanın deve gibi dört ayağı vardı Iblis, yılanın karnına girerek, Âdem ’e hile yaptı ve onu aldattı Allahu Teâla da yılana gazap ederek ayaklarını ondan aldı ve şöyle buyurdu: Rızkını, toprak karar kıldım ve karnının üzerinde sürünmelisin; sana acıyana Allah acımasınTavusa da, Iblis ’e ağacı bulmada kılavuzluk ettiği için gazap ederek sesini ve ayaklarını çirkin¬leştirdi Âdem, Hindistan ’da kaldığı yüz sene boyunca, başını gökyüzüne kaldırmadı Ellerini başına koyup kendi hatasına ağlı¬yordu Allah, Cebrail ’i, Âdem ’e yolladı (Cebrail): Ey Âdem dedi, Allah sana selam söylüyor ve buyuruyor fakat: Ey Âdem, seni kendi elimle yaratmadım mı? Sana kendi ruhumdan üflemedim mi? imi sana secde ettirmedim mi? Cariyem Havva ’yı seninle evlendirmedim mi? Cennetimde sana yer vermedim mi? O halde ey Âdem, bu ağlama nedir? Bu kelimeleri söyle; şüphesiz Allahu Teâla tövbeni kabul eder Söyle ancak:

Subhâneke, lâ ilâhe illâ ente, amiltu sûen ve zalemtu nefsi, fetub aleyye, inneke entet tevvabur rahîm2

1 Bakara37
2 Ey Allah ’ım, her eksiklikten uzaksın sen Senden diğer bir ilah yoktur; fena iş yaptım; kendime işkence ettim; tövbemi kabul et Çünkü Sen, fazla pişmanlık kabul edensin ve rahimsin *

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt