Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz.Ali nın Cümertliği

Hz.Ali nın Cümertliği
0
146

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Hazreti Ali (kerremallahü vechehu) hurma bahçesinde akşama değin çalışmış, akşam da devesinin üstüne bir çuval hurma yükleyerek evinin yolunu tutmuştu Devenin yuları yardımcısı Kamber'in elinde kendisi de önde gidiyordu Medine'nin içine girdiklerinde yolun kenarından bir ses geldi Yoksulun biri elini açmış sızlanıyordu:
Ne olur Allah rızası için! diyordu
Ne olur Allah rızası için! diyordu
İşte bu sırada sesi duyan Hazreti Ali (ra) ile arkadan deveyi getiren Kamber aralarında şu söylev geçiyor Hazreti Ali soruyor:
Kamber ne istiyor bu fakir?
Hurma istiyor Efendim!
Ver öyleyse!
Hurma çuvalda Efendim!
Çuvalla ver pek ise!
Çuval da devenin üzerinde!
Deveyle ver pek ise!
Emri yerine getiren Kamber der ama:
Devenin ipi de benim elimde, demekten korktum Çünkü beni de deveyle birlikte yoksula vermekte kararsızlık etmeyebilirdi *

Similar threads

Hazreti Ali (kerremallahü vechehu) hurma bahçesinde akşama kadar çalışmış, akşam da devesinin üzerine bir çuval hurma yükleyerek evinin yolunu tutmuştu Devenin yuları yardımcısı Kamber'in elinde kendisi de önde gidiyordu Medine'nin içine girdiklerinde yolun kenarından bir ses geldi Yoksulun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Hazreti Ali (kerremallahu vechehu) hurma bahcesinde akşama kadar calışmış, akşam da devesinin uzerine bir cuval hurma yukleyerek evinin yolunu tutmuştu Devenin yuları yardımcısı Kamber'in elinde kendisi de onde gidiyordu Medine'nin icine girdiklerinde yolun kenarından bir ses geldi Yoksulun biri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
İlk mektebi bitirirler Orta, mektebi, lise, üniversite bilirler… Bunlar doğrudan doğruya bu yola girerlerse Salihin Mertebesine kadar yükselirler Onlara aşağıda sual yoktur Pasoları vardır… Buyurun! derler Bu buyurun paso da burada alınır oğlum, burada! Namaz kılmaklanda değil haa…...
Cevaplar
0
Görüntüleme
180
(Bu elçi,) Bir güç sahibidir, arşın Sahibi Katında şereflidir Ona itaat edilir, sonra güvenilirdir (Tekvir Suresi, 2021) Bu hafta, insanlar için son peygamber olarak gönderilen, Allah'ın en son Hak Kitabı'nı vahyettiği, güzel ahlakı, takvası, Allah'a olan yakınlığı ile insanlara örnek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
PEYGAMBERİMİZİN ÖRNEK AHLAKI Hz Muhammed Aleyhissalâtü Vesselam Takdim Ahlâkta Mükemmel Örnek Peygamberimizin Ahlâkî Özellikleri Ahlâk Sahasında Büyük İnkılâp Peygamberimizin Gençliği Yakınlarının Dilinden Peygamberimizin Ahlâkı Peygamberimizin Tevazuu Peygamberimizin Hilmi ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt