Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz Ali (ra) ile ilgli ilginç hikayeler

Hz Ali (ra) ile ilgli ilginç hikayeler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Papaz ve HzAli (ra)
Hz Ali ra ordusu ile harbe gitmekteyken uğradığı son bir kaç konak yerinde su bulamaz Sonunda bir kilise görür ve o yana yönelirler Kiliseye varır su isterler Kilisedekiler:
10 mil uzakta su var
Hz Ali ra
Oraya gitmeye gerek yok şurayı kazın
İşaret edilen yer kazılır Büyük bir taş ortaya çıkar Uğraşırlar uğraşırlar değil taşı kaldırmak oynatamazlar bile
Hazreti Ali ra gelir Mübârek parmaklarını taşın altına sokarlar, sanki bire tüy misali kalkar Taşın kalkmasıyla beraber saf, tatlı ve soğuk bir su fışkırır Sevinç ve şükürle sular içilir, kaplar dolar
Kilisenin Papazı diğer kilisedekiler uzaktan onları seyretmektedirler, durumu görünce, Sevinç içinde Hz Ali'nin huzûruna gelir ve sorarlar::
Peygambermisiniz? Yoksa
Hayır ben peygamber değilim, ama son peygamberin dâmâdı ve halifesiyim!
Papaz hemen kelimei şehâdet getirerek Müslüman olup şöyle der:
Ey mü'minlerin emiri! Bu kiliseyi, bu taşı kaldıran zâtı bekleyip görmek için yapmışlardır Kitaplarımızda yazar, büyüklerimiz anlatırdı; burada bir kuyu vardır Üzerindeki taşı peygamber veya onun Halifesi kaldırabilir Bu taşı sizin kaldırdığınızı görünce, yıllardır beklediğim arzuya kavuştuk
Hazretü Ali buyurdu ki:
Allahü teâlâya hamd olsun!

Ve râhib orduya katılıp, şehit olmak saâdetine kavuşur

Hz Ali'ye neden Allahın Aslanı deniyor?
Gerçekliğinden kesin olarak emin değilim fakat HzMuhammed miraca yükseldiği zaman ilk olarak karşısına bi aslan çıkar ve aslan kendisine birşey vermediği takdirde onu geçirmeyeceğini söylerO da parmağından yüzüğünü çıkarıp aslanın ağzına atarMiractan döndüğünde birgün yolu HzAli'nin evine düşerO vakit orda kırklar meclisi toplanmıştırHzMuhammed namaz kılarken onlara imamlık eder fakat gözüne birşey ilişirMiractayken aslanın ağzına attığı yüzük HzAli nin parmağındadır ve kendisine Serine erdim ama sırrına eremedim Ya Ali!der

Bir genç bir kıza yüreğini kaptırmış Gözleri sadece onu görmekte dudakları sadece onu anmakta Ama gelgelim ki bu kız valinin kızıymış Genç dayanamamış en sonunda valinin yanına çıkmış kızını istemiş Vali gençle dalga geçmek için

Sana kızımı bir şartla veririm Alinin kellesini bana getireceksin

Ali ki Allah'ın kılıcı Ali ki heybeti cihana değer Ali ki güçlülerin güçlüsü Ali ki halife

Ama genç aşkını bastıramamış Kılıcını kuşandığı gibi Alinin diyarına günlerce süren yolculuğundan sonra Alinin diyarına varmış Yoldan geçen birisini durdurup Hz Aliyi nerden bulurum diye sormuş

İşte şu ağacın gölgesinde Dinleniyor

Genç ağacın yamacına yaklaşmış Belinden kılıcını çıkarmış Tam Alinin kellesini alacakmış ki kılıç elinden düşmüş Ali sesden uyanmış hemen kılıcı yerden almış
Ve sormuş

Delikanlı neden beni öldürmek istedin

Genç gayet sıcakkanlı bir şekilde

Bir kıza sevdalandım Babasına gittim istedim Babası ancak senin kelleni götürürsem kızını verecekmiş

Hz Ali elindeki kılıcı gencin eline vermiş

HADİ DAHA NE DURUYORSUN EĞER BAŞIM İKİ GÖNÜL ARASINA GİRMİŞSE BU KELLE BU GÖVDEYE HARAMDIR

Birgün ashab Peygamberimiz (sav)’den Hz Ali’yi niçin çok sevdiğini sordu Hz Peygamber o anda mecliste bulunmayan Hz Ali’yi çağırmaya adam gönderdi ve orada bulananlara sordu:

Birisine iyilik etseniz, o da size kötülük etse ne yapardınız? Cevap verdiler:

Yine iyilik ederiz

Yine kötülük yapsa?

Biz yine iyilik ederiz?

Yine kötülük yapsa?

Ashab cevab vermedi, başlarını öne eğdiler Bunun anlamı kötülüğe kötülükle mukabele etmesek bile iyilik yapmaya devam etmeyiz, demekti

Bu sırada Hz Ali o meclise geldi Rasulullah Hz Ali’ye sordu:

Ya Ali, iyilik ettiğin biri sana kötülük etse ne yapardın?

Yine iyilik ederdim

Yine kötülük yapsa?

Yine iyilik yapardım

Hz Peygamber soruyu tam yedi defa tekrarladı Hz Ali yedi defasında da yine iyilik ederdimdiye cevap verdi Ashab,

Ya Rasulallah, Ali’yi çok sevmenizin sebebini şimdi anladık, dediler

858,466Konular
981,166Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt