Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz. Ali'nin Ramazan Duası

Hz. Ali'nin Ramazan Duası
0
182

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Hz Ali'den Ramazan Duası
Hz Ali'nin oğrencisi Kumeyl bin Ziyad'a oğrettiği dua
Kumeyl Duası

imageshzalininramazanduasi5afdeba87deb0

Allah'ım! Benim ismet perdesini yırtan gunahlarımı bağışla Allah'ım! Bedbahtlıklara yol acan gunahlarımı bağışla

Allah'ım! Sen'in her şeyi kaplayan rahmetin hakkına ve kendisiyle her şeye ustun geldiğin, karşısında her şeyin boyun eğdiği ve her şeyin ram olduğu gucun hakkına ve her şeye galip geldiğin ceberut (ilahi azamet) un hakkına ve onunde hic bir şeyin duramadığı izzetin hakkına ve her şeyi dolduran azametin hakkına ve her şeye ustun gelen saltanatın hakkına ve her şeyin fani olmasından sonra baki kalacak vechin hakkına ve her şeyin temellerini dolduran isimlerin hakkına ve her şeyi ihata eden ilmin hakkına ve her şeyi aydınlatan cemalinin nuru hakkına, Senden niyaz ederim

Ey Nur, ey Kuddus, ey evvellerin evveli ve ey ahirlerin ahiri!

Allah'ım! Benim ismet perdesini yırtan gunahlarımı bağışla

Allah'ım! Bedbahtlıklara yol acan gunahlarımı bağışla

Allah'ım! Nimetleri değiştiren gunahlarımı bağışla

Allah'ım! Duanın icabetini onleyen gunahlarımı bağışla

Allah'ım! Belanın inmesine sebebiyet veren gunahlarımı bağışla

Allah'ım! İşlediğim butun gunahları ve yaptığım butun hataları bağışla

Allah'ım! Ben san zikrinle yaklaşmak istiyorum ve Sen'inle Sen'den şefaat diliyorum ve comertliğin hakkına beni kendine yaklaştırmanı ve şukrunu eda etmeyi bana nasip kılmanı ve zikrini bana ilham etmeni istiyorum Sen'denMerhamet et Allahım

Allahım! Huzur, huşu ve zelil olmuş bir dille, Sen'den (hatalarıma) goz yummanı, bana merhametli davranmanı, beni verdiğine razı ve kani kılmanı ve her durumda mutevazı kılmanı dilerim Allah'ım! İhtiyac ve yoksulluğu şiddetli olan ve hacetini zorluklar anında kapına getirme, katında bulunanlara buyuk rağbeti olan kimsenin yalvarışı gibi Sana yalvarırım Allah'ım! Sen'in saltanatın azimdir ve mekanın yucedir, tedbirin gizlidir ve fermanın aşikar; kahrın galip ve kudretin her yerde caridir ve senin hukumetinden kacmak imkansızdır Allah'ım! Sen'den başka gunahlarımı bağışlayacak; kabahatlerimi oretecek; kotu amelimi iyiye cevirecek birini bulamam Sen'den başka ilah yoktur; munezzehsin; Sana hamdederim Ben kendime zulmettim ve cahilliğim yuzunden itaatsizlik yaptım ve beni (ta) eskiden beri (hic bir zaman) unutmadığından ve bana lutuf ve ihsanında dolayı rahatladım (ve korkmadan Sana isyan ettim)
Senden başka kimim var ki!

Allahım! Mevla'm! Nice kotuluklerimin uzerini orttun; nice belaları benden geri cevirdin; nice hatalardan korudun beni; hoşa gitmeyen şeyleri uzaklaştırdın Allah'ım! Belam buyumuş, halimin kotuluğu haddi aşmış; amellerim beni aciz bırakmış, (heva ve heves) zincirlerim beni cokertmiş, yerlere sermiş; uzun arzularım beni menfaatimden alıkoyup hapsetmiş ve dunya beni boş şeylerle aldatmış ve nefsi emmarem, kendi cinayeti ve musamahakarlığımla beni kandırmış Ey Seyyidim! İzzetinin hakkına Sen'den istiyorum ki; amelimin kotuluğu, duamın kabulunu onlemesin, bildiğin gizli sırlarımı acarak beni rezil etme; gizlice işlediğim kotu amelim ve davranışım, surekli tefritim ve cahilliğim, nefsani isteklerim ve gafletimin cokluğu yuzunden, beni cezalandırmada acele etme Allah'ım! İzzetin hakkına her durumda bana karşı merhametli ve butun işlerimde rauf ol Mabudum, Rabbim! Sen'den başka kimin var ki, ondan, kotu durumumu gidermesini ve işlerime nezaret etmesini isteyebileyim

Mabudum, Mevlam!

Sen bana hukmettin; bense onlar hususunda nefsime uydum ve ben bu konuda duşmanım (şeytan)ın (gunahları) tezyin etmesinden korkmadım; boylece beni istediği gibi aldattı ve alınyazısı da bu işte ona yardımcı oldu; işte bu başıma gelenlerden dolayı bazı sınırlarını aştım ve bazı emirlerine karşı cıktım; butun bunlarda Sana hamdetmek benim vazifemdir (Amellerim dolayısıyla) Hakkımda yurutulen kaza ve kaderim ve beni yakalayan hukmun ve belam (imtihanın) karşısında gosterecek hic ir mazeret ve bahanem yoktur

Ve şu anda Sana yoneldim Ey Rabbim! Kendimi ihmal edip işlediğim kusurlardan sonra; ozur dileyerek, pişman ve perişanlık icerisinde bağışlamanı ve mağfiret etmeni umit ederek, tovbe edip tekrar (Sana) yoneldim ve gunahımı ikrar ve (sucluluğumu) itiraf ederek Senin huzuruna geldim

şlediğim gunahlardan kacacak bir mekan ve zor durumlarda sığınacak bir mekan ve zor durumlarda sığınacak bir yer bulamıyorum; mazeretimi kabul edip beni sonsuz rahmetine dahil etmenden başka umidim yok; o halde mazeretimi kabul eyle Allah'ım; perişanlığımın şiddetine acı (heva ve heves) zincirlerinin kurtar beni

Rabbim! Bedenimin zayıf, derimin ince ve kemiklerimin hassas oluşuna acı
Ey yaratılışımı gercekleştirip beni yad eden, beni terbiye edip iyilik ve rızk veren; bağışının başlangıcı ve bana yaptığın gecmiş iyiliklerin hurmetine beni affeyle
Kerem sahibi Ey Rab!

Ey Mabudum, Ey Seyyidim ve Rabbim! Vahdaniyetine inandıktan sonra ; Marifetin butun kalbimi doldurduktan sonra; Dilim zikrinle meşgul olduktan, muhabbetin icime işledikten, Rububiyet makamına boyun eğerek sadakatle (gunahlarımı) itiraf edip, doğrulukla (Sana) dua ettikten sonra, beni cehennem ateşiyle azap etmen gorulup (inanılacak) şey mi? Boyle bir şey Sen'den uzaktır ve Sen kendi yetiştirdiğin birisini zayi etmezsin; yakınlaştırdığın birisini zayi etmezsin ; Yakınlaştırdığın birisini kendinden uzaklaştırmadığın gibi barındırdığın birisini de kovmazsın veya yetiştiğin ve kendisine merhamet ettiğin kimseyi belalara teslim etmezsin Sen butun bunlardan yucesin Keşke bir bilseydim, Ey Seyyidim, Mabudum ve Mevla'm! Azametin karşısında secdeye duşen yuzlere; sadakatle vahdaniyetine şahadet eden ve şukrun icin metheden dillere; ilahlığını gercekten itiraf eden kalplere, Senin marifetinle dolup taşan ve boylece huşuyla eğilen batınlara cehennem ateşini musallat eder misin? Ve itaat etmek uzere mabetlere koşan ve gunahını itiraf ettiği halde Sen'den mağfiret dileyen uzuvları (azaba ducar eder misin?)
Senin hakkında boyle duşunulemez; Senin fazlu keremin bize boyle tanıtılmamıştır Ey Kerem Sahibi, Ey Rab!

Alıntı