Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz. Aliyyül Mürteda

Hz. Aliyyül Mürteda

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Hz Ali (radıyallahü teâlâ anh), Resulullahın damadı, Hz Ömer’in kayınpederidir Resulullahın amcası Ebu Talibin oğludur İslam halifelerinin ve ismen Cennetle müjdelenen on kişinin dördüncüsüdür Ehli beytin birincisidir Allahü teâlânın aslanı idi Çeşitli hadisi şeriflerde methedildi

Buğday benizli, uzun gerdanlı, güler yüzlü, iri ve siyah gözlü, geniş göğüslü, iri yapılı idi Sakalı sık olup savaşta uzatırdı ve omuzlarına kadar yayılırdı Son zamanlarda saçı ve sakalı pamuk gibi beyaz olmuştu Evliyanın büyüğü, Vilayet yolunun reisidir Her tarikatta herkese evliyalığın feyzleri ve marifetleri Hz Ali’den gelmektedir

Hicretten 23 yıl önce Mekke’de doğdu On yaşında iken iman etti Bütün gazalarda kahramanlıklar gösterdi Yalnız Uhud’da on altı yerinden yaralanmıştı Tebük gazasında, Medine’de muhafız olarak bırakılmıştı Hicri 35 yılında halife oldu Bundan beş yıl sonra Ramazanı şerif ayı 17 Cuma günü sabah namazına giderken İbni Mülcem isminde bir harici tarafından kılıçla alnına vurularak şehid edildi Kufe’de yani Necef denilen yerde medfundur

Resulullah efendimiz, Hz Ali’nin İbni Mülcemin kılıcı ile şehid olacağını bildirmişti Hz Ali, İbni Mülcemi gördükçe; mübarek başını gösterip, Bunu ne zaman kana bulayacaksın buyururdu İbni Mülcem de, (Ya Ali, bu kötü işi, Peygamberimiz bildirmiştir Sen beni öldür de, kıyamete kadar lanete maruz kalmayayım) derdi Hz Ali de, Öldürmeden önce ceza olamaz buyururdu
Hz Ali, şehid edileceği gün sabah namazına giderken yolda şu beyti okuyordu:
Ölüme hazır ol ki, ölüm elbet gecikmez
Ölüm gelince artık feryat fayda vermez

Hz Ali’nin kızı ve aynı zamanda Hz Ömer’in hanımı olan Ümmi Gülsüm, hadiseyi duyunca Babam da, kocam Ömer gibi sabah namazında suikasde uğradı dedi

Hz Ali, ölmek üzere iken Yeminle söylüyorum ki umduğuma kavuştum buyurdu Kelimei şehadet getirerek vefat etti Vefatına yakın da şöyle buyurmuştu:
Tabutumu Arneyn’e götürün, orada ışık saçan bir kaya vardır Beni oraya defnedin
Öyle yaptılar ve buyurduğu gibi buldular (Şevahid)

858,506Konular
983,017Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt