iltasyazilim
FD Üye
Sevgili dostlar bilindigi uzere Allah insanlara, kelami olan Kur ani kerimi (ayetlerini) bildirmek icin peygamberleri vazifeli kilmistir Bu ayetleri peygamberlere ulaştirmak icindede hzCebraili görevlendirmustir Allah bir ayetindede O (Cebrail) katimizda guvenilir bir elcidirdiye bahsetmekte Hepimizin bildigi üzere Cebrail in gorevi sadece Allah in ayetlerini eksiltmeden arttirmadan noktasina virgulune kadar peygamberlere teblig eder Peygamberlerde Allahin kullarina teblig eder Soru: Peki bir hadise gore Peygamber efendimiz as bir hutbe esnasinda amin der bunun hikmetini soran sahabilerede olayi anlatir Ben hutbe esnasinda hz Cebrail bana dediki Ey Muhammed Allah buyurduki senin adinin anildigi yerde sana salavat getirmeyen ummetinin burnu yerde surtsun Dedi bende amin dedim Eger bu dogru ise Allah neden Kur anin hicbir yerinde boyle bir ayete rastlamiyoruz Tamam Allah bazi ayetlerine Ey habibim diye basliyor Simdi burda ya hz Cebrail gorevinin disina cikmis yada Peygamberimiz kendisinin övulmesini emir etmis yada yada bunu bize sanki ayetmis gibi bize hadis diye yutturuyorlar Saglik ve selametle