Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz. Ebubekirin Ruyası

Hz. Ebubekirin Ruyası
0
83

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Hz Ebubekirin Ruyası,

HAZREi EBUBEKiR'in RUYASI

Hazreti Ali'den Rivayet olunur ki, en evvel islama gelen ve Resuli Ekrem ile en evvel namaz kılan Hazreti Ebubekir'dir Hz Ebu Bekir'in musluman olmasının sebebi şudur

Kendisi tacir olduğundan coğu zaman Şam'a giderdi Bir Şam seferinde, ruyasında Ay'ın gokten inip kucağına girdiğini gordu Ay'ı eliyle tutup bağrına bastı Uyanınca Yemliha adındaki meşhur rahibe gidip ruyasını yorumlattı Rahip, nereli ve neci olduğunu sordu

Hicazlıyım ve tacirim diye cevap verdi Rahip

Ey arap kardeş! Sana buyuk mujdeler var Oğrenmek istersen hediyesini ver1deyince oniki altın verdi Rahip:

Gokten inen Ay ahir zaman peygamberidir ki, yakınlarda zuhur edecektir ve sen O'nun hayatında veziri, sonrada halifesi olacaksın ben sağken sen ona yetşirsen, bena haber gonder ki, O'nun yanına bende geleyim Şayet dunyadan gitmiş bulunursam, O'na selamımı soyle ve O'nun dinine girdiğimi ve O'nun ummetinden olduğumu ve Ahiret'te beni şefatinden mahrum etmemesini soylededi

Rahip, Ona oniki satırlık bir mektup verdi ki meali şudur

Ey Mekke'li, Medine'li ve Tehame'li olan Muhammed bin Abdullah! Cenabı Hakk'ın salat u selamı senin uzerinde olsun! Sen hakikaten ahir zaman Peygamberi ve Rabbu'lAlemin'in Resulusun Bu mektubu Ebu Kuhafe oğlu Ebu Bekir eliyle sana gonderiyorum Malum ola ki, ben sana iman ettim ve senin ummetinden oldum Ebu Bekir'in bana yorumlattığı ruyası, onun senin vezirin ve sonrada halifesi olacağına delalet eder Ben sağ kalıp da sana yetişirsem, gelip yolunda dovuşurum Eğer yetişemezsem Ahiret'te beni şefaatinden esirgemiyesin

Hazreti Ebu Bekir:

Ey ruyamı yorumlayan! Eğer doru cıkarsa seninde bende yuz altının vardırdedi

Mekke'ye dondukten oniki yıl sonra, Hakk Teala Hazreti Muhammed'e vahyetmekle(bildirmekle) ol Resuli A'zam bir gece Ebu kubeys dağına cıkıp gece yarısı:

Allah'ın davetcisine uyunuz, La ilahe illAllah deyinizbuyurdukta, dışarıda cardakta yatmakta olan Hazreti Ebu Bekir işitip de:

Eşhedu en la ilahe illAllah ve Eşhedu enne Muhammeden Resulullahdedi

Bir kac gun sonra Hazreti Resul, Mekke sokakların birinde Hz Ebubekir'e tesaduf ederek:

Ebu Bekir, ne olurdu Musluman olaydın!buyurmakla

Ey Muhammed!dedi Hz Ebu Bekir: Peygamber isen mucize gostermekliğin elzemdir

Hemen Resulu Ekrem, mubarek ellerini Hz Ebu Bekir'in goğusune dayayıp

Sana o mucize yetmez mi ki, on ili sene evvel bir ruya gorup, Yemliha adlı Rahibetabir ettirdin ve oniki altın verdin vede yuzaltın daha vadettin ve O, oniki satırlık mektup yazıp bana vermek uzere sana verdidedikten sonra mektupda yazılanları birer birer okudu ve Hz Sıddık , yine:

Eşhedu en la ilahe illAllah ve Eşhedu enne Muhammeden Resulullahdedi

HZ EBU BEKİRİN RUYASI

Sabah ezanı vaktiydi kapıyı usulca acan HzOmer ya halifem kalkınız ezan vakti geldi cemaat sizi bekler diyerek peygamber dostu HzEbu Beki'ri uyandırır halife HzOmer'e donerekYa Omer biraz daha bekleyeydin ya ne yaptın Omer HzOmer ey peygamber dostu bir şuc mu işledim ne oldu der Halife namazdan sonra cemaati topla gorduğum ruyayı anlatacağım der ve namaz biter cemaat sessiz bir şekilde Halifeyi bekler Hz Ebu Bekir ruyasını şoyle anlatır:ruya gordum kıyamet kopmuştu ve ben bir yere giderken karşıma melekler cıktı sen kimsin dediler ben Ebu Bekir'im dedim once beni tanımadılar ve bir ses işittim bırakın o peygamber dostudur gelsin biraz yurudum sonra HZRESULULLAHI gordum mubarek cubbesi yere kadar uzanmış ağlıyordu uzaktan seyretmeye başladım RESULULLAH bir eliyle cehennemin kapısını kapatıyordu ya RABBİ ne olur bu kapıdan kimse girmesin deyince bir ses duydum Ya MUHAMMED bu kapıdan ALLAHA isyan edenler girecek gunahkarlar girecek ALLAH vaadinden donmez sonra RESULULLAH acılan kapıyı tekrar kapattı ve Ya rabbi ne olur bari benim ummetim girmesin kapı tekrar acıldı ve Ya MUHAMMED senin ummetinde kotulerde vardır sonra RESULULLAH kapıyı tekrar kapatarak Ya RABBİ benim ummetim kotude olsa sana hic bir zaman isyan etmedi kufretmedi ne olur ALLAHIM ummetim deyince beni gordu ve tebessum buyurdu yanına vardım Ya RESULULLAH ALLAH ne dedi ALLAH sadece salih kullarımı affedecek yoksa butun ummetimİ tam bana cevap verecekti ya Omer uyandırdın beni biraz daha bekleyeydin ya Omer

858,467Konular
981,168Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt