Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz Fatıma Kimdir

Hz Fatıma Kimdir
0
115

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Hz Fatıma Kimdir Hayatı

Hz Fatıma Kimdir Kısaca Hayatı

Hz Fatıma, Hicretten 11 yıl once, Cemaziyelahirin 20 gununde, Mekkede dunyaya gelmişlerdirHz Fatıma; HzPeygamberin, HzHaticetul Kubradan doğan ikisi erkek, dordu kız olan cocuklarından, hayatta kalan tek kızlarıdır Diğer evlatları, kendi zamanlarında genc yaşlarda ahiret alemine goc etmişlerdir

Resulullah (saa)in davete başlamasının beşinci yılı, Cemadiyul Ahir ayının 20 Cuma gunu doğmuşlardır

Manen mutevatir sayılabilecek hadisler gereğince Resulullah (saa); Kim Fatımayı razı ederse beni razı etmiş, beni zarı eden de Allahı razı etmiştir Kim Fatımayı gazaplandırırsa, beni gazaplandırmış, beni gazaplandıran da Allahı gazaplandırmıştır diye buyurmuştur

Bu hadisi şerif bile Hz Fatıma (as)ın gunahlardan masum olduğunu gostermekte ve Hz Fatımanın rıza ve gazabının huccet olduğunu ispatlamaktadır Hz Peygamber (saa) Hz Fatımaya olan sevgisi vasfedilmeyecek derecedeydi Resulullah (saa); Fatıma benim bir parcamdır diye buyurduğu, yola cıktığında Hz Fatımanın evine uğradığı ve donduğunde de ilk uğradığı yerin Onun evi olduğu nakledilmiştir

Gercekten Allah, siz Ehli Beyti her turlu ricsten (gunah ve kotuluklerden) temizlemeği irade etmiştir ayeti kerimesi nazil olduğunda, Hz Resulullahın Ummu Selemenin evinde Hz Aliyi, Hz Fatımayı, Hz Hasanı ve Hz Huseyni kendi abası altına toplayarak; Allahım, şahit ol ki bunlar benim Ehli Beytimdir buyurduğu ve bunun uzerine Ummu Selemenin de; “Ben de Ehli Beytten miyim?diye sorduğunu ve Hz Resulullah (saa)in; Senin de makamın yucedir, ama Ehli Beytten değilsinbuyurduğu muşterek hadislerce nakledilmiştir

Hz Fatımanın mubarek omru 18 sene gibi cok kısa bir sure olmasına rağmen ilimdeki makamı o dereceye varmıştır ki Kurannın tefsiriyle ilgili buyurukları Hz Ali (as) tarafından kaleme alınmış, bu yolla meydana gelen kitap Ehli Beyt İmamlarının ilmi kaynaklarından biri olmuştur Boylece o Hazret sonradan gelen İmamlar icin bir muallime sayılmalıdır

HzFatıma (as) Resulullah (saa)ten sonra cok kısa bir sure yaşamıştır Bu sure bazı nakillere gore, altı ay bazısına gore de 95 veya 100 gundurHz Fatıma (as) Medinede vefat etti ve vasiyeti uzerine geceleyin gizlice defnedildi; bu yuzden o Hazretin kabrinin yeri şimdiye kadar gizli kalmıştır

858,496Konular
981,855Mesajlar
29,898Kullanıcılar
cisil1903Son üye
Üst Alt