Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz.Hatice'nin Kardeşi

Hz.Hatice'nin Kardeşi
0
305

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Hz Hâle Kimdir
Hz Hâle Hayatı
HzHatice'nin Kardeşi Kimdir

Hz Hatice Validemizin kız kardeşi

BABASI:Huveylid bin Esed

NESEBİ:Esedoğulları kabilesinden, Huveylid bin Esed bin Abdüluzzâ bin Kusayy

HAYATI:

Hz Hâle (ranha), mü ’minlerin annesi Hz Hatice ’nin (ranha) kız kardeşidir Hz Hâle ’nin Ebu ’lÂs İbnu ’rRebî adındaki oğlu Peygamberimizin temiz kızı Zeyneb ile evlenmiştir Peygamberimizin hem baldızı ayrıca de kızının kayınvalidesi olmakla, Hz Hâle ’nin Resûlullah Efendimizle iki türlü akrabalığı olmuş oluyor

O da İslâm ’a intisab edenlerdendir Fakat Hz Hâle ’nin hayatı hakkında artı bir malumatımız yoktur Hz Hatice Validemizin vefatından daha sonra yaşadığı kayıtlardan anlaşılıyor

Kendisi ile alakalı olarak, Hz Hatice Validemizin vefatından daha sonra Resûlullah ’a (aleyhissalatu vesselam) yaptığı bir ziyaret siyerlerde anlatılır O rivayeti buraya alıyoruz:

“Hz Aişe (ranha) şöyle anlatıyor: Hatice'yi görmedimse de onu kıskandığım kadar hiç kimseyi kıskanmadım Bunun da sebebi, Hz Peygamber'in (aleyhissalatu vesselam) onu dilinden düşürmemesi, her fırsatta ondan bahsetmesiydi Bir keresinden bundan dolayı Hz Peygamber'i üzdüm Lakin buna karşılık Allah Resulü; Allah Teâlâ bana onun sevgisini verdibuyurdu

Bir gün Hz Hatice'nin vefatından sonra kız kardeşi Hâle, Hz Peygamberle görüşmeye geldi ve Allah Resûlü'nün mülâkat usûlüne uyarak içeri girme izni istedi Sesi ablası Hatice'nin (ranha) sesine çok benzerdi Hz Peygamber'in kulağına ses gelince derhal Hatice'yi hatırladı ve yerinden fırladığı gibi Bu, Hâle olmalıbuyurdu bu vesileyle Aişe (ranha) oradaydı, çok kıskandı ve: Niçin aralıksız olarak ölmüş yaşlı bir kadını anıp duruyorsunuz, Allah size ondan daha iyi eşler verdidedi

Sahihi Buhârî'deki rivayet burada bitmektedir Ama elİstîâb isimli eserde bu konudaki rivayet şu şekilde devam etmektedir: Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam) cevap olarak ona; Kuşkusuz pek deme, halk beni yalanladıkları süre o beni onaylama etti, insanlar kâfirken o Müslüman oldu, hiç kimse bana takviye etmezken o bana yardım ettibuyurdu *

858,467Konular
981,167Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt